Hírek

2016.07.20. 18:50

Pecsét Istvánnak gyűjthetünk - A felmérés szerint még majdnem 4 millió forint kellene

Dunaújváros - Beszámoltunk arról, hogy Istvánnak a már megkapott mellett három új kezelésre lenne szüksége.

Pekarek János

Egészen részletes pénzügyi beszámolót kaptunk dr. Bozsits Attilától, a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány kuratóriumi tagjától Pecsét István barátunk gyógykezelésének eddigi költségeiről, és a még szükséges várható kiadásokról.

Régi olvasóink tudják, hogy a huszonkilenc éves Pecsét István, bányamérnök végzettségű földink, aki két éve májátültetésen esett át, tizenöt éves kora óta tartó Crohn-betegsége miatt (az emésztőszerveket megtámadó kór), s a transzplantáció alatt vették észre, hogy előrehaladott rákos daganatok veszélyeztetik életét, miután kimerítette az európai orvostechnológia lehetőségeit, egy kínai klinika kezelésében bízhat már csak: talán megéri harmincadik születésnapját.

A város és környékének lakói, olvasóink, vállalkozók, intézmények fél év alatt össze is gyűjtötték számára a Kínába utazáshoz szükséges összeget.

Ott kiderült, hogy az eredetileg tervezett kriosebészet alkalmazására nincs lehetőség, de még háromféle beavatkozással meggyógyítható. Ahhoz még három hónapig kellene kint lennie.

A pénzügyi jelentés szerint a gyűjtésből befolyt összeg 2016. június 19-ig: 7 175 795 forint. Az önkormányzat által adott kölcsön: 2 millió forint. Az eddigi összes költés (utazás, ellátás, gyógyszerek, kezelések) 5 738 006 forint. Rendelkezésre áll a gyűjtésből: 3 437 789 forint. Az alapítvány felajánlása: kétmillió forint. Az alapítványi bankkártyán és a GoFundMy internetes gyűjtésből befolyt összeggel most összesen 6 971 534 forint van.

A további három (lapunkban is megírt) kezeléshez és a háromhónapos kinttartózkodáshoz mintegy 3,9 millió forintra lenne szükség. Ennyi kellene ahhoz, hogy István gyógyultan jöhessen haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!