Hírek

2016.08.21. 19:10

Pentele: megtartva a hagyományokat

Dunaújváros - Ezúttal is szép és tartalmas estével ünnepelt Pentele városrész aktív civil közössége.

Szabó Szabolcs

Pénteken délután zsúfolásig megtelt a Pentele Klubház, ahol a városrész legnagyobb ünnepére várták az érdeklődőket.

A civil szervezetek vezetőinek köszöntője után Kollárné Jánoki Anna, az Irisz Versszínpad tagjának szavalatát hallhatták a jelenlévők majd a Pentelei Kéknefelejcs Énekkar ünnepi dalcsokrát élvezhette a közönség.

Az új kenyér megáldása után Matlag Attila és Böttger Antal lelkész szeletelték fel és osztották szét az ünnep díszét Fotó: A. G.

A szervezők részéről Szabó Tamás előbb felelevenítette a régi pentelei aratóünnepeket majd kiemelte: a Pentele Napot első ízben 1988-ban rendezték meg, a városrész legfontosabb közösségi-kulturális elismerését pedig 1993 óta adják át.

Pénteken Matlag Attila vehette át a Pro Pentele díjat Hingyi László önkormányzati képviselőtől, Szabó Tamástól és dr. Bakos Károlytól.

A Penteléért oklevelet pedig Juhász Istvánné, Fehérvári Mihályné és Bölcsföldi Ferenc érdemelte ki a közösségért végzett munkájáért.

A díjátadó után a Daruszentmiklósról érkező Lángőrző Együttes szórakoztatta a nagyérdeműt, majd Szabó Zsolt és Kovács István görögkatolikus parókus osztotta meg ünnepi gondolatait. Végezetül Böttger Antal református lelkész szentelte meg a penteleiek kenyerét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!