Hírek

2013.05.30. 16:52

Pincesor: 246 gépjármű egy óra alatt

Dunaújváros - Próbáltuk ellenőrizni, hány személyautó halad át óránként a Pincesoron. A folyamatos és nagy adatbázist létrehozó forgalomszámláláshoz természetesen nincs kapacitásunk. De azért...

Pekarek János

Kettőszáznegyvenhat: ennyi személyautó és könnyű furgon haladt át május 30-án 16 és 17 óra között az egy nappal korábban újra megnyitott  Pincesoron! Szerkesztőségünk egyszemélyes forgalomszámláló kommandója (a szerző) azért választotta ezt az időpontot, mert úgy gondolta, hogy a Pincesor a várost észak felé elhagyni akarók számára érdekes elsősorban. Márpedig Rácalmás irányába aligha a vasműbe három műszakba járók - sokkal inkább a hivatalban dolgozók, vállalkozók indulnak.

Ritkán telt el hét másodperc két autó vagy autócsoport között: ennyi időnként kell követniük egymást  az óránkénti ötszázhoz (Fotó: Lázár Zsolt)

Hozzászámoltunk még némi bevásárlási időt is. A dolog azért érdekes, mert az elmúlt hetekben olvasóink között komoly vita alakult ki arról, hogy mekkora ott a forgalom (volt, aki óránként négy-ötszáz autót jelzett), s vajon le kell-e zárni a Pincesort teljesen, avagy csak a nehézgépjárművek behajtását kell megtiltani. Lehet természetesen azt mondani, hogy a 246 négykerekű jármű sok, lehet azt mondani, hogy kevés. Azt is lehet mondani, hogy egy órával előbb több lett volna, vagy azt is, hogy egy órával később lett volna több.

Biztonsággal csak egy dolgot lehet kijelenteni: csütörtök  délután négy és öt óra között 246 autó  haladt át a Pincesoron. (Meg tíz bicikli, egy elektromos bicikli, három robogó, egy motor, egy roller!) Nehézgépjármű egy sem! Az áthaladó személyautók (Wartburg 343-tól az Audi TT Coupéig) és furgonok (mint például Ford Transit) 55 százaléka lefelé, 45 százaléka fölfelé haladt az úton. Vagyis egy előfeltevésünk máris megdőlt. Nem elsősorban a városból távozók használják a Pincesort!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!