Hírek

2015.01.15. 14:50

PM: jelképesen lezárták a Vasmű úti Irodaház bejáratát

Dunaújváros - Útdíj, jelképes útlezárás, Fidesz-lenyúlás, tiltakozás: PM-sajtótájékoztató performansz-ba oltva.

Pekarek János

Pappné Grabant Ilona és Egresi Zsuzsa az Irodaház előtti jelképes kordonnal a sajtótájékoztató idején

Jelképesen lezárták a Vasmű úti Irodaház bejáratát egy piros-fehér műanyagszalagból álló kordonnal a Párbeszéd Magyarországért helyi politikusai. Ezzel a Fidesz által bevezetett útdíjak, s különösen a Pentele híd díjfizetési kötelezettsége miatt tiltakoztak, mivel a hídon ez idő szerint két megyei matricával lehet csak áthajtani.

Szabó Zsolt, a PM önkormányzati képviselője két társával, Egresi Zsuzsával és Pappné Grabant Ilonával együtt feszítette ki a kordont az épület előtt. (A bejárat azért megközelíthető maradt.)

Szabó Zsolt a kordon előtt rögtönzött sajtótájékoztatóján közölte: azért az Irodaházat zárták le jelképesen, mert ott működik a Fidesz-iroda.

A képviselő elmondta: nem akarnak utakat lezárni, mert nem szeretnének kellemetlenséget okozni az útdíj áldozatainak. Viszont szolidárisak azokkal, akik másként tiltakoznak. Szabó felidézte Cserna Gábor dunaújvárosi polgármester nyilatkozatát, amelyben azt mondta, hogy „a Megyeri híd kikerült (az útdíjrendszerből, P. J.), a Pentele híd nem került be.” Nem tudják elfogadni Galambos Dénes javaslatát sem, hogy csak egy matrica legyen szükséges a hídhoz. A PM szerint Dunaújváros és a dunaújvárosiak érdekeit csak egyetlen megoldás szolgálná, ha továbbra is ingyenes lenne a közlekedés a hídon. – Cserna Gábor be nem tartott ígérete után a Fidesz politikája hídügyben teljesen hiteltelen! – jelentette ki Szabó Zsolt.

Címkék#PM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!