Hírek

2013.09.18. 13:55

A középiskolás diákok rácalmásig kerekeztek

Az egészséges életmód egyik központi témája a Rosti egész tanéven átívelő programsorozatának. Szerdán például bicikliztek a diákok.

Körmendi Erzsébet

A Láss csodát! Láss ezer csodát! elnevezésű program folytatódik a mostani tanévben is a Rosti Pál Gimnáziumban. A tanulók bőséges repertoárból, rendezvények egész tárházából válogathatnak Az egész tanéven átívelő programok széles tárházából válogathatnak egészen a tanítási év végéig. Eddig is bővelkedtek eseményekben, hogy mást ne említsünk: nemrég végetért nyári szünet elején a kisapostagi szabadidőparkban már lezajlott az öt napon át tartó egyészség- és sporttábor.

Az uiós támogatással zajló programsorozat révén az iskola új sportfelszerelései biciklik, kenuk mindennapos kellékekké váltak. Szerdán két osztály diákjai pattantak biciklire és átkerekeztek a szomszédos Rácalmásra.

Várhatóan hetente lesz lehetőség hasonló bringatúrákra, ami részben az osztályközösségek összekovácsolását hivatott elősegíteni, másrészt a nebulók életre szóló élményeket szerezhetnek. Jelenleg egy úgynevezett egészség kommandó is dolgozik : Kaszás Éva tart előadásokat az egészséges táplálkozásról és életmódról, és a közeljövőben rendezendő Fles Mob előkészületei is javában zajlanak a Rostiban, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak a programok szervezői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!