Hírek

2014.12.26. 19:20

Segített az angyal!

Dunaújváros - Tizenhatodik alkalommal indult útjára az idei szentestén az angyal. Meleg ételt vitt a szállóra.

Szabó Szabolcs

 

A karácsonyi ügyelet alatt bőven akad idő arra is, hogy visszalapozzuk az elmúlt évek, évtizedek karácsonyt követő lapszámait.

Ezen Dunaújvárosi Hírlapokban az Olvasó mindig találkozhatott egy kisebb, de inkább nagyobb beszámolóval arról, hogy a Segíts az Angyalnak! jótékonyság i akció keretein belül több száz adag meleg étellel próbálták szebbé tenni, megkönnyíteni a leginkább rászorulók karácsonyát.

Örömünkre szolgál, hogy idén is, e lapszámban is hírül adhatjuk, nem volt ez másként az utóbbi három napban sem.

Jószívvel - Benke Szilvia adja át az egytálnyi meleg ételt Szekeres Teréziának a szállón
Fotó: Ady Géza

Szentestén, az ünnep első és második napján is az eredményes gyűjtési akciónak köszönhetően meleg ételt osztottak a Kandó Kálmán téren található hajléktalanszállón, sőt a Papírgyári úton található menedék lakóinak is jutott felajánlás az ünnepeket megelőzően.

Igazából nem történt semmi különös, csak annyi, mint az utóbbi bő másfél évtizedben így karácsony napjaiban lenni szokott: célba ért a Segíts az Angyalnak! címmel futó jótékonysági sorozat küldeménye.

A Bakonyi Ferenc vállalkozó vezette csapat december közepén rendezte meg hagyományos jótékonysági csapolását a Kortárs Művészeti Intézetben működő Art Café-ban. Az idei akció fővédnöke Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész és Dékány Árpád Sixtus Zirci Apát volt.

Oláh Mihályné a Kandó Kálmán téri szálló karácsonyfája mellett (Fotó: Ady Géza)

A gyűjtésen több mint félmillió forint jött össze, így a Horváth Attila vezette Campus Étterem segítségével több száz adag meleg étellel tették szebbé a Kandó Kálmán téren található hajléktalanszálló lakóinak ünnepét az elmúlt napokban.

Az akció itt még nem ért véget, hiszen Szilveszter-napján szintén meleg ételt visznek majd rászorulóknak. Bakonyi Ferenc korábban arról tájékoztatta a Dunaújvárosi Hírlapot, hogy a felajánlásoknak köszönhetően nyílt lehetősége arra is, hogy a város másik, hajléktalanokat segítő intézményét is támogassák.

Így az ünnepeket megelőző napokban tartós élelmiszert, déli gyümölcsöt szállítottak a Papírgyári úton található szállóra. A szervezők tervei szerint a Segíts az Angyalnak! akció 2015-ben is folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!