Hírek

2014.01.05. 21:25

Sok minden szebb, jobb lett

Szemrevételezzük, mi változott, illetve mi nem a város látványában. A harmadik részt olvashatják.

Pekarek János

Városunk pozitív változásai között említhetjük, hogy évről évre fejlődik a Dózsa Mozi Centrum: nem csak a városépítés első modern korszakából való épület újul meg fokról fokra, hanem a felszerelése, technikája is. Így örömmel számolhattunk be a digitális vetítőgép érkezéséről és üzembeállításáról (a gépet az önkormányzat vásárolta meg), valamint az új, élesebb és színesebb képet nyújtó, nagyobb méretű vetítővászon felszereléséről.

Még tart az építkezés az új városközpontban, s nem láthatók az ugyancsak idénre tervezett Római városrészi felújítások eredményei sem – de ezek is pozitívumok. Ám, sajnos, vannak dolgok, amelyek nem, vagy nem eléggé változnak.

Bizonyára furcsa érzés lesz majd végigsétálni a Vasmű út régi szakaszán, az új városközpontból jövet: a járda is, az épületek olyannyira elhanyagoltak, hogy nagyon erős lesz majd a kontraszt.

A Vasmű úti parkra is ráférne a megújítás: minden törődés ellenére satnyul, nagyobb arányú beruházás illetné meg a helyet.

No, és a város útjai... Rövid szakaszoktól eltekintve közútjaink állapota a rossz és az elviselhetetlen között váltakozik. Igazán nehéz lenne eldönteni, hol lenne a legsürgősebb a beavatkozás – és ez alatt kátyúzás helyett a teljes útburkolatcserét értjük.. Egy példa: az evangélikus templomnál az útkereszteződés.

De legalább ilyen szívfájdító elmenni sok iskola előtt, pláne bemenni: lepergő festékű ablakkeretek, kikopott járókő és lépcsők, festetlen falak. A bezárt iváncsai tanuszoda esete óta tudjuk, nehéz eldönteni, ki fizessen egy létesítményért. Mégis...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!