Hírek

2014.06.16. 14:00

32 határon túli magyar fiatal vendégeskedik a városban

Dunaújváros - A Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesületet jóvoltából idén is határon túl élő fiatalok táborozhatnak Dunaújvárosban. Sportolnak, kikapcsolódnak.

Körmendi Erzsébet

Fotók: Ady Géza

A harminckét táborozó fiatal többsége már hétfőn kora délután megérkezett a bázishelyre, a Hild-kollégiumba, ahol Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultúr és Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket.

Ötödik alkalommal rendezik meg a határon túlról érkező magyar fiatalok sporttáborát. A résztvevőknek a tábor teljesen ingyenes. A szervezők mintegy negyven magyarok lakta településre küldték el a meghívót, elsősorban az általános iskolát végzőket invitálták. A tábor célja, hogy nyaralással összekötve a tehetséges fiatalok mutatkozzanak be városunk szakosztályainál, és ha kölcsönösen megfelelnek egymásnak az elvárások, akkor a kiválasztott sportolók akár Dunaújvárosunkban folytassák pályafutásukat és tanulmányukat.

A legtöbb fiatal a labdarúgó sportágban jelentkezett. Először jönnek a táborba Kárpát-Ukrajnából. Nyagyszöllősről és Tiszasasvárról öt fiú és ugyanennyi leány focista vesz részt a programban. Az erdélyi Nagyváradról négy leány labdarúgó érkezik. A vajdasági Zentáról öt birkózó és két kajakos jelentkezett. Csantavérről pedig tizenegy fiú vendégeskedik városunkban.

- A zentai Barta Éva többszörös serdülő kajak bajnok Szerbiában. A nagyszőllősi csapat vezetője, Csuka Sándor, aki hosszú évek óta a patinás nagyszőllősi klub elnöke. Olyan sportoló hírességek kerültek ki tőlük, mint a szovjet válogatott Rácz László, vagy napjaink sztárjai közül Kóman Vladimír és Sándor György. Nagyváradról a kísérő Papp Attila, aki többször nyert női csapatával román bajnokságot. Valamennyi fiatal a dunaújvárosi sportszakosztályok edzőinek irányításával végzi az itteni munkát. A tábor költségeit a helyiek állják, így a DPASE a labdarúgókét, a Dunaferr a birkózókat és kajakosokat segíti. A sport mellett városnézés, iskola- és uszodalátogatás is szerepel a programban. Reméljük szép élményekkel távoznak majd a fiatalok, ezzel is öregbítve városunk jó hírnevét a Kárpá-medence magyarságának közösségében - mondta Szabó Tamás.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!