Hírek

2014.05.06. 15:25

Szállásnapi kavalkád a jövő héten

Előszállás - Jövő hét végén május 16-17-én rendezik meg az idei Szállásnapokat. Ismét sok színes programmal várják a település lakóit, valamint a vendégeket.

Rankasz Brigitta

A kétnapos kavalkád első estéje május 16-án, pénteken lesz. A Kossuth Lajos Művelődési Házban két kiállítást is megnyitnak délután négy órától. Először az Oltalom Alapítvány szervezésében Németh Gyula bibliai ihletésű fafaragásait és Csűri Krisztina makro fotóit tekinthetik meg az érdeklődők. Majd közvetlenül utána a Sárköz népművészetét, Minorits Jánosné népi iparművész, és a Gabócza Kézimunka Szakkör munkáit láthatják. Az érdeklődők megnézhetik az este folyamán a vert csipke készítésének mozzanatait is, de sárközi népviseleteket is hoznak a kiállítók Előszállásra. A tárlat megnyitókat követően az ünnepi műsoron Gajdó Tamás film és színháztörténész, Előszállás szülötte mond ünnepi beszédet.

Majd átadják az Előszállásért Emlékérem és az Előszállás Díszpolgára címet is.

Másnap, május 17-én szombaton a hagyományokhoz méltón sok olyan rendezvény lesz, mely minden évben kicsalogatja a Szögletkertbe a résztvevőket. Gyermekek, felnőttek egyaránt találnak maguknak szórakoztató elfoglaltságot. A teljesség igénye nélkül néhány a nap programjaiból... Délelőtt a főszerep a főző, bor és süteménysütő versenyeké. De lesz kiállítás a település történetéből a kastélyban, és Szeretem Előszállást vetélkedő a művelődési házban. Az idén is szerepet kap az egészségmegőrzés, többféle szűrés zajlik majd a parkban dr. Kádas Zsófia háziorvos szervezésében. A kulturális bemutatók délután két órakor kezdődnek, sokféle műfajjal, vendégfellépőkkel színesítették a szervezők a programot. A kicsik egész nap kipróbálhatják a régi népi fa játékokat.

Este több sztárfellépőt láthatunk, Janicsák Vecát, Matyi és a hegedűst. Sötétedés után tüzes lesz a színpad: tűzzsonglőr forrósítja a hajnalig tartó utcabál előtt a hangulatot.

Természetesen ételek , italok bőséges választéka, szíves vendéglátás várja azokat, akik úgy döntenek, Előszálláson töltik ezt a májusi szombatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!