Hírek

2014.02.05. 17:25

Katona Ilona üvegfestményeinek árából szeretné támogatni Ötvös Dávidot

Dunaújváros - Kibontakozóban van már a szépen elgondolt történet: hogyan segíthet néhány üvegfestmény?

Pekarek János

A közelmúltban írtunk Katona Ilonáról, nyugdíjas vasműs gépkezelőről, aki gyerekkorától kezdve rajzol és fest, idősebb korára pedig elismert üvegfestővé képezte magát.

Ilona éppen kiállítást szervez, s a tárlaton szereplő egyik képét jóelőre felajánlotta jótékony célra.

Eredetileg régi barátunk, a Móricz Zsigmond Általános Iskolában tanuló és komoly izombetegségben szenvedő Szatmári Ádám javára akarta árverésre bocsátani alkotását. Ádám szülei azonban (mint megírtuk) érett megfontolás után úgy döntöttek, hogy fiuknak most nincs akkora szüksége a támogatásra, mint másik patronáltunknak, a kisiskolás Ötvös Dávidnak, akit munkanélküli nagyanyja egyedül nevel. Ezért lemondtak az árverés bevételéről, és megható gesztussal kérték Ilonát, hogy Dávid javára értékesítse a képet.

Így is történt. Segítettünk felvenni a kapcsolatot a fiúval és nagyanyjával, Csepke Bélánéval, akik nagyon örültek újabb támogatójuknak.

Már csak a tárlat és az árverés van hátra. A kiállítás helyszíne a dolgok mai állása szerint a dunaújvárosi Rudas középiskola lehet (ahol egyébként remek képzőművész tagozat működik, s nagy gyakorlatuk van a tárlatrendezésben, az iskola aulája is megfelel a célnak.

A kiállítás időpontja a végső egyeztetések után dől majd el, s az árverés technikai részleteit is pontosítani kell még a fejleményekről természetesen örömmel számolunk majd be a mindenkinek megfelelő időpontban.

Addig sem maradtunk azonban történések nélkül.

Katona Ilona idősebb korára elismert üvegfestővé képezte magát - segíteni szeretne

Ilona, akit sokan ismernek a városban és környékén, a közelmúltban megbízást kapott egy üvegfestmény elkészítésére a városi Dunagyöngye Halászcsárdába.

Az alkotó újabb ötlete, hogy (addig is, míg sikerül tető alá hozni a kiállítását) művészi honoráriumát is felajánlja Dávidéknak lehetőleg úgy, hogy a díjazásának megfelelő összeg rögtön a fiú és nagyanyja valamelyik közműszámlájára kerüljön.

Hasznos gondolat. S büszkén számolhatunk be arról, hogy olvasóink is sűrűn érdeklődnek: mikor segíthetnek, licitálhatnak?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!