Hírek

2013.04.23. 18:24

Szivárvány civil központ: MMK

Dunaújváros - Mint a regionális népfőiskolán: mostantól az MMK-ban a D-CÉT civil szervezetei igyekeznek segíteni fiataloknak, és ifjú családosoknak, amiben csak lehet.

Pekarek János

Integrált, azaz egységesített, összevont  szolgáltatást szervez mostantól egy éven át a Munkásművelődési Központban (MMK) fiataloknak és fiatal házasoknak a Dunaújvárosi Civil Érdekegyeztető Tanács  (D-CÉT) pályázati pénzből.


A D-CÉT, amely mögött összesen húsz pályázó szervezet tömörül, 17,6 millió forintot nyert erre a szolgáltatásra. Amihez nagyon hasonlót az elmúlt egy évben a Dunamenti Regionális Népfőiskola szervezett, ugyanezen pályázati forrás segítségével. A népfőiskola egyébként ezúttal is a pályázó egyesületek között volt, olyan, a D-CÉT-hez tartozó  szervezetekkel, mint például Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete, vagy a Civilek Dunaújvárosért és Környékéért, az Európai Fejlesztési és Tájékoztatási Egyesület, a Honvédségi Nyugállományúak Klubja. 

A sikeres pályázatot egyébként 2011-ben nyújtották be  akkor forráshiány miatt várólistára kerültek. Most viszont több városi intézmény segítségével, mint az Útkeresés Segítő Szolgálat, az egyéves program keretében fiataloknak (többek közt középiskolásoknak: a felelős párkapcsolatról), fiatal házasoknak, gyesről, gyedről munkába visszatérni kívánóknak adnak életvezetési, elhelyezkedési tanácsokat, tréningeket szerveznek nekik arról, hogyan kell munkát keresni, és szívességcsere-központként önkéntes szolgáltatásokat is szerveznek. Ingyenes gyermekfelügyelettel! Első programjuk május elsejétől a munkaerőpiaci szereplés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!