Hírek

2013.09.27. 19:05

Szüreteltek a hildesek is

A Hild iskolában is szüreti mulatságot rendeztek, a feladatokon a fiúk mellett a lányok is ügyeskedtek.

Gallai Péter

Az intézmény hagyományos rendezvényén a kilencedik osztályos tanulók vetélkedtek egymással a különböző feladatok megoldásában. Míg az idősebb, technikus hallgatók segítségével a diákok által hozott szőlőből mustot nyertek, addig a többiek a kilenc állomás valamelyikén tették próbára ügyességüket. A kihívások között több olyan feladat volt, ami a szürethez, a szőlőműveléshez kapcsolódott.

Dukai Tamás (balra) és Ormándi István versenyez a lopószívási állomáson, középen Varga Alexandra szurkol nekik (Fotó: Ónodi Zoltán)

Szakavatott kezek húzzák a prést, gyorsan must került a poharakba

Így volt például célba permetezés, madárijesztő szépségverseny népdalénekléssel egybekötve. Nagy sikere volt a lányok között is a csősz versenynek, amikor karikás ostor segítségével kellett műanyag kupakokat a padról lesodorni. A lopóhasználatát is lehetett gyakorolni az egyik helyszínen, amivel ezúttal bor helyet vizet kellett szállítmányozni.

A verseny végén minden csapat tortajutalomban részesült.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!