Hírek

2014.08.21. 19:55

Kézilabda Akadémia: tanévnyitó utcabállal

Dunaújváros - A fenti főcím nem tévedés. Ugyanis az Akadémiáról volt szó csütörtök este a Dózsa mozi előtti téren. Tehát indokolt a tanévnyitás szóhasználat.

Jankó Árpád

Radulovics Bojana szakmai vezető fotókat látott el kézjegyével, majd a Kohász mezeit is aláírta a csapat játékosaival együtt
(Fotó: Ónodi Zoltán)

A megtervezett szurkoló-játékos találkozóra nagyon sokan kíváncsiak voltak. A beszélgetés bár egyoldalúra sikeredett, mivel csak a csapat vezetése és a játékosok szólaltak meg, de öröm volt nézni a csinos mezbe öltözött kézilabdázókat, s hallani mindazt, ahogy a csapat készül az új bajnoki évre.

Úgy illett, hogy a beszámolót Mátéfi Eszter vezetőedző kezdje, aki természetesen a felkészülés napjairól szólt.

- A tavalyi szép eredmény után, mivel a kispadunk rövid volt, kellett igazolnunk játékosokat, akikkel erősödtünk. Most az a munka folyik, hogy az újak helyét megtaláljuk a csapat játékában - nyilatkozta a szakvezető.

Mátéfi Eszter még beszámolt a viborgi edzőtáborozásról, a váci kupáról, és ismét megjegyezte: a szombat-vasárnapi III. Kohász Kupának is a fő gondolata a csapatjáték csiszolása, a gyakorlás.Ferling Bernadett joggal kapta a kérdést: mit érez, amikor ismét nemzetközi kupában indulhat? – Furcsa, de nagyon izgulok – válaszolt a csapatkapitány. Majd határozottan kijelentette: ismét a legjobb négy közé jutás a cél.Az interjúk között lázasan folyt a dedikálás, autogram gyűjtés. Az első sorban vadonatúj DKKA-mezben pompázott egy boldog kislány Bécsi Laura, édesanyja, Bécsiné Lép Hajnalka és a nagypapa Lép János között.

– A papa futballkapus volt, és most ő gyakorol velem, mert én meg kézilabdás és persze kapus szeretnék lenni. Majd azt is megtudtuk, Bulath Anitától, hogy sérülése gyógyul, és ő nem tippel: végezzen a csapat minél jobb helyen.Szemenyei István ügyvezető igazgató szavait pedig döbbenetes csönd fogadta, mert beszámolt a lapunk által is meghirdetett gyűjtésről. Horváth Niki fiatal kézilabdásról van szó, akit megműtöttek súlyos gerincbetegsége miatt, s akit segíteni kell.

– Megható, ahogy az emberek összefogtak Niki családjának megsegítéséért. Megtudtam, hogy a Kohász Kupára érkező debreceni csapat is pénzt gyűjtött a nemes célra. De urnába tett pénzzel, számlán is segíthetnek egyének, vállalkozások, sőt lehet az alapítványunkon keresztül is támogatni – mondta. Megismételte Szemenyei istván azt a jó hírt, hogy a meccsekre a dunaújvárosi lakcímkártyával rendelkezők, vagy szurkolói kártyát kiváltók féláron jöhetnek majd a mérkőzésekre. A remek eseményen sikerült Sánta Dórát is megszólaltatnom, aki hosszú hónapok, műtét után ismét társai közt várja a játékra jelentkezést.

– Nulláról kezdtem a kézilabdát, de rengeteg segítséget kaptam a csapatomtól. És remélem, most én fogok segíteni játékommal nekik – mondta Sánta Dóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!