Hírek

2017.04.10. 20:05

Önkéntesek tették rendbe a kistemetőt Dunaújvárosban

Dunaújváros - Immár harmadik alkalommal lepték el önkéntesek a kistemetőt, hogy megszabadítsák az elburjánzott növényzettől és az eldobott szeméttől.

Balla Tibor

Ismét összegyűjtötte az aktivistáit tegnap a Városvédők Újtelepért Egyesület, hogy rendbe tegyék a kistemetőthúsvét előtt.Folytatták tegnap az az újtelepi önkéntesek a hagyományteremtő rendrakást - immáron harmadik alkalommal - a kistemetőben, hogy húsvétra rendezetten várja a hozzátartozókat.

Tóth Kálmán képviselő (balra) is lapátot fogott Kisné Fehér Éva és Garancz Viktor társaságában
Fotó: Ady Géza

A szokásoknak megfelelően a Városvédők Újtelepért Egyesület tagsága adta a "kemény magot", de részt vettek óvárosi lakók is, no meg a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. munkatársai, akik a szakértelmükkel is segítették a munkát. Ezúttal is részt vett a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért (DHHF) Közhasznú Nonprofit Kft. is a kistemető megszépítésében az önkéntesek mellett.

A Városvédők Újtelepért Egyesület tagjai annak idején úgy határoztak, hogy minden évben két alkalommal, ősszel és tavasszal rendbe teszik a kistemetőt és környékét. A tavaszi karbantartás mindig a legnagyobb munka, ugyanis ilyenkor nemcsak az eldobált szemetet kell összegyűjteni - ami önmagában sem csekély feladat -, hanem ilyenkor a fákat és a bokrokat is rendbe kell tenni, vágni, nyesni kell, hogy megszépüljenek.

Természetesen a szakmunkát a Kegyelet Bt. munkatársai végzik ilyenkor is, de a többieknek is jut munka bőven. A hulladékok összegyűjtésére a Dunanett Kft. konténert biztosított számukra. S már az őszi időpont is megvan: október 9-én újra összegyűlnek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!