Még nem tudni, mekkora lesz a hiányzás hétfőn az iskolákban

2016. február 27., 06:30 szerző: Pekarek János, Szabó Szabolcs
komment
Dunaújváros - Még nem tudni, mekkora lesz a hiányzás hétfőn az iskolákban, a szülők távollét-igazolási akciója miatt.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

- Az igazolt távollét miatt azonban a gyerekeket semmiképp sem érheti hátrány! - szögezte le a gimnázium igazgatója.

Garai Zsuzsanna, az Arany iskola igazgatója:

- Nem gyűjthetünk és nem is gyűjtünk információkat a tervezett távollétekről: olyan tanítási napra készülünk, mint amilyen a többi is - mondta az igazgatónő.

- Mi tesszük a dolgunkat, ahogyan korábban is - fogalmazott lapunknak egy neve elhallgatását kérő, dunaújvárosi általános iskolában tanító pedagógus, aki elmondta, intézményükben külön felhívták a tanárok figyelmét, hogy ne nyilvánítsanak a véleményt az egyes szülői szervezetek által kezdeményezett hétfői akcióval kapcsolatban.

Kurucz Gergely tanár úr osztálya a Rudas középiskolában a múlt héten: hétfőn iskola?

- A hiányzó diákokat a szokott módon természetesen dokumentáljuk, és a hiányzást igazolniuk kell a tanulóknak, ahogy korábban is - tette hozzá a pedagógus, aki arra kérdésünkre, hogy mire számít hétfőn, így válaszolt:

- Mi teljes értékű tanítási napra készülünk.

- A gyermekem általános iskolába jár, a mi osztályunkban a szülők egymást közt megbeszélték, hogy ki kíván csatlakozni a felhíváshoz, végül úgy döntöttünk, hogy hétfőn otthon maradnak a gyerekek, ezzel is támogatni kívánjuk a pedagógusok tiltakozási akcióját - érvelt lapunk munkatársának egy anyuka. Természetesen találkoztunk ellenvéleménnyel is, számos, a DH-nak nyilatkozó szülő úgy látja, bár vannak gondok az oktatási rendszerrel, a gyermekeknek az iskolában a helyük február 29-én, jövő héten hétfőn is.

A pedagógusok iránti szolidaritás kifejezését szolgálja a Facebook-on február 29-re meghirdetett „Nem leszek suliban” kezdeményezés - mondta el szerdán Puskás Krisztina ötletgazda szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A Facebook-on szerveződő eseményen keresztül arra kérik a szülőket, február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába. Az esemény oldalán úgy fogalmaztak a mozgalom szervezői, hogy ezt „első figyelmeztetésnek” szánják. Azt írták, „fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy mi, szülők szeretnénk-e a változást”. Puskás Krisztina kiemelte, jelenleg 24 ezer követője van az eseménynek Facebook-on, amit azért indított, mert úgy véli, a jelenlegi oktatási rendszer árt a gyerekeknek, ezért fel kell lépni ellene.

Erre is reagált tegnap a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Szerintük a gyerekek „sztrájkba” vonása nem szakmai érdekeket szolgál, és esetenként a diákokban félelmet is kelthet. Úgy vélik, a gyermekek ilyen formában bevonása a közneveléssel kapcsolatos vitába megosztja mind a diákságot, mind a szülői közösséget.

Pölöskei Gáborné vezeti március 1-jétől a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot (KLIK) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A jelenleg az Emmi köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkári posztját betöltő Pölöskei Gábornét az oktatásért felelős miniszter nevezte ki.

 Pekarek János, Szabó Szabolcs

2016. február 27., 06:30 szerző: Pekarek János, Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...