Hírek

2014.05.19. 18:05

Több száz ovissal a mozi előtti téren

Dunaújváros - Hagyományteremtő szándékkal rendeznek a Dózsa mozi előtti téren tömegsport rendezvényt szerdán, több száz óvodással.

Munkácsi Imre

Minderről azon a sajtótájékoztatón hallhattunk, amelyet a Labda Banda Egyesület vezetője, Ferling Bernadett és Gáspár Gabriella, valamint az önkormányzat, mint támogató részéről Gál Roland és Sztankovics László képviselő tartott. Utóbbi, aki a sportbizottság elnöke, azzal kezdte, hogy közel ötszáz óvodást várnak a megmozdulásra a Kihívás Napján, ami kiváló alkalom lesz a tömegsport népszerűsítésének: Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy az élsport mellett ezt a mozgásformát is támogassa, így a holnapi rendezvényhez is hozzájárultunk, remélem hagyományt teremtünk ezzel a megmozdulással.

Ferling Bernadett: - Gáspár Gabriellával két éve találtuk ki a programot, ami óvodás gyerekek labdás mozgáskoordinációjával és fejlesztésével foglalkozik. A visszajelzések a kicsik és a szülők részéről pozitívak, nem gondoltuk, hogy ennyire népszerű lesz, ma már több mint hatvan gyerekkel foglakozunk. A szerdai rendezvényen kipróbálhatnak mindent a gyerekek, és nem csak a kézilabdára kell gondolni, lesznek fejlesztő eszközök is.

Gáspár Gabriella hozzátette, nem csak az a cél, hogy kézilabdázók váljanak a gyerekekből: A legfontosabb az volt, hogy az ovisok már ilyen korban megszeressék a mozgást, mert sajnos a mai világban a számítógép sokszor legyőzi a sportolást.

Gál Roland hangsúlyozta, hogy felelős apaként, képviselőként, sportemberként is fontosnak tartja, hogy amit a lányok kitaláltak, amellé teljes mellszéllességgel odaálljanak: Nem lehet elég korán elkezdeni a mozgáskultúrát, az egészséges életmódot, mert ez meghatározhatja a fiatalok egész életét.

Az esemény 9.30 órakor kezdődik, amelyre mindenkit szívesen látnak, a különböző állomásokon a frissen bajnoki negyedik helyezett felnőtt női kézilabdázók segítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!