Hírek

2015.04.13. 17:38

Ünnepi hét kezdődött a rácalmási Jankovich iskolában

Rácalmás - Ünnepi iskolahét kezdődött hétfő reggel a Jankovich Miklós Általános Iskolában. A diák-igazgatóválasztási fergeteges buli csütörtökön délután lesz.

Körmendi Erzsébet

A Jankovich-hét koszorúzással kezdődött délelőtt háromnegyed 10-kor a névadó domborművénél, az iskola bejáratánál. A tiszteletadás után bemutatkoztak a diákigazgatójelöltek is elkezdődött a tanulótársak meggyőzését szolgáló kampányidőszak.

A sulihét keretében megemlékeztek a Költészet napjáról is, mégpedig szavalóversennyel. Délután tartották a rajzverseny eredményhirdetését is, és a legszebb alkotásokból összeállított tárlat megnyitóján is sokan voltak.

Kedden folytatódik a programsorozat. A kék-sárga vetélkedő már hagyomány, és nagyon várják a gyerekek. Délután az intézmény legendás igazgatója, dr. Bóna János tiszteletére rendezett emlékversenyen bizonyíthatják felkészültségüket a tanulók.

Szerdán kosár-buli házibajnokság várja a felsősöket. Az alsó nem sportban, hanem tanulmányokban bizonyíthatnak, ugyanis a Jankovich Miklós Általános Iskola ad otthont a körzeti környezetismereti vetélkedőnek. A téma ezúttal a következő lesz: Népi mesterségek.

A szép kőzetek és ásványok gyűjtésének és cseréjének évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak a rácalmási iskolában. Csütörtökön tartják a népszerű kőzet és ásványbörzét délelőtt, délután pedig a fergeteges diákigazgató választási show várja a Jankovich tanulóit.

A zárónapon, pénteken tartják az 5. osztályok avatását reggel nyolc órakor. Egyébként laza, a diákok számára kedvező nap várható, hiszen az előző napon megválasztott diákigazgató halmozza el minden jóval az iskolatársait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!