Hírek

2013.02.04. 15:44

Vasmű - Kifizették a kéthavi pluszbért

Dunaújváros - Sajnálatos hibát vétettünk a Dunaferr Zrt.-nél elkezdődött bértárgyalásokról írott cikkünkben, amire a cég vezetése az alábbi helyreigazításban reagált.

Dunaújvárosi Hírlap

"Az ISD Dunaferr Zrt. vezetése ezúton helyreigazítási kérelemmel fordul lapjukhoz, a Dunaújvárosi Hírlap 2013. február 2-ai lapszámának nyomtatott és elektronikus változatában közölt, Kisebb bér: megmarad a kohó? címet viselő cikk kapcsán.

Az említett cikkben valótlan állítás szerepel, miszerint a tavalyi évben a munkavállalók a 13. és a 14. havi fizetést nem kapták meg.

Ezúton közöljük, hogy az ISD Dunaferr Zrt. 2012-ben a Kollektív Szerződés hatálya alá tartozó társaságok valamennyi munkavállalójának teljes összegben kifizette a 13. és a 14. havi bért is. A dolgozók mindkét esetben egy teljes havi alapbérüknek megfelelő juttatást kaptak, amelyek a májusi és a novemberi munkabérekkel egy időben kerültek kifizetésre. Az említett juttatások biztosítása a vállalatnak tavaly közel 4 milliárd forintjába került.

(Megjegyezni kívánjuk még, hogy a szakszervezetek 5,4 százalékban megjelölt bérkövetelése is téves információ: az érdekvédelmi szervezetek 5,2 százalékos mértékben jelölték meg kérésüket.)"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!