Hírek

2017.05.24. 16:50

Véradókat ismertek el Dunaföldváron

A vöröskeresztes világnapról ebben az évben is megemlékezett a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja.

L. Mészáros Irma

A napokban tartott rendezvényükön a Duna-parton található Hősi emlékműnél koszorúzással és gyertyagyújtással tisztelegtek az első világháború elesettjeinek áldozata előtt. Ezt követően egy étteremben folytatódott a program. Kuti Valéria, a csoport vezetője köszönetet mondott az önkénteseknek, a rendszeres véradóknak, s elismerő oklevelet adott át a jubiláló véradók közül azoknak, akik elfogadták a meghívást. A többiek később kapják meg a kitüntetést.

Dukai Rozália negyvenszeres véradónak az elismerést Kuti Valéria adja át
Fotó: amatőr felvétel

Kilencvenszer segített életet menteni Hellebrandt József, nyolcvanszor adott vért Major István, hatvanszor Kardos Zoltán, Neumann Gábor, Bognár Zoltán, Böde Sándor, Fekete László, Puskás András. Elhivatottság, empátia és odafigyelés kell mindehhez, még azok számára is, akik ötvenszer (Farkas Ferenc, Gazsó Miklós, Szekeres Endre, Varga Istvánné, Kungli József, Linger József, Németh Róbert) vagy negyvenszer (Horstander Sándor, Pintér Károly, Adorján Józsefné, Baglyas György, Barta László, Dukai Rozália, Fehérné Keserű Katalin, Rafaisz László és Szabó Balázsné).

A további feladatokról, programokról szólva Kuti Valéria a júliusi véradáson kívül a nyári vöröskeresztes tábort nevezte meg. Július 10-től ismét egy hétre várják a gyermekeket a Duna-parti helyszínre. A tervek között szerepel kirándulás, kézműves-foglalkozás, bohóc szereplése, zenés est a Zsigec musical csoporttal és ugrálóvár.

A középiskolásokat pedig közösségi munkára hívják a táborba. Ők közben elsősegély-, újraélesztési és krízisprogramon is részt vehetnek. Jelentkezni Kuti Valériánál lehet a 30/310-9614 telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!