Hírek

2013.06.30. 16:47

Vigadalom három napon át

Mezőfalva – A Mezőfalvi Vigasságok történetének egyik legnagyobb rendezvénye volt a csütörtök délutántól szombat estig rendezett községi összejövetel, amely a település nemzetközi kapcsolataiban jelentős előrelépéssel zárul.

Horváth László

Az idei falunapon ugyanis két határon túli településről, az ausztriai Herzogsdorfból és a szlovákiai Kisújfaluból fogadtak vendégeket. A háromnapos vigadalom gazdag sport és kulturális programjai mellett testvértelepülési szerződést is aláírtak a vendéglátók és a herzogsdorfiak. Kisújfaluval már tavaly megszületett a két község együttműködési megállapodása, most egy új irányban fejlesztette tovább Mezőfalva baráti kapcsolatait.

Igazi fesztiváli hangulatban telt Mezőfalvának és vendégeinek a IX. Mezőfalvi Vigasságok az elmúlt hét végén. A csütörtökön pingpong versennyel és jurta állítással kezdődő eseménysorozat pénteken a vendégek fogadásával folytatódott: a leendő testvértelepülés Herzogsdorf és a már egy éve társközségként szereplő Kisújfalu küldöttsége tett látogatást. A vendégeket pénteken lovaskocsizással és lovasbemutatóval szórakoztatták, néhányan a karikásostor csattogtatásával is megpróbálkoztak – többen is sikerrel.

 



A szombat délelőtti főzőversenyt és gyermekprogramokat délután a felnőttek szórakoztatása követte. A kultúra szinte minden műfajából ízelítőt kaphattak a kilátogatók. Volt itt magyar nóta Rauf Pál előadásában. Néptáncos fellépések hazai és vendég községek együtteseivel, s több nagyhírű előadó is emelte produkciójával a rendezvény amúgy is magas színvonalát. A Budapest Bár és Vastag Tamás fellépése igazi kuriózuma volt a napnak.

A rendezvény záró buliját pedig részben mezőfalviak alkotta Rock Boksz együttes adta szintén hatalmas sikerrel.A Mezőfalvi Vigasságok történetében hagyomány, hogy ilyenkor kitüntetéseket vehetnek át azok az emberek, akik hosszú évek során sokat tettek a közösségért. Munkájukat emlékplakettel, pénzjutalommal és nem utolsó sorban a település legnagyobb társadalmi elismerésével, a Mezőfalváért kitüntetéssel és a díszpolgári címmel ismeri el a község képviselőtestülete.




Mezőfalváért kitüntetést kapott Szilva Józsefné, az óvoda egykori mini csoportjának gondozója, akinek keze alatt generációk nőttek fel. Harminc év munkásságának méltó elismerése a szombaton átadott díj. Hepp Vilmos a sport területén nyújtott aktív társadalmi szerepéért vehetett át kitüntetést. Tóth Lajos pedig nagyvenyimi személyszállítási vállalkozóként sok éve kedvezményesen fuvarozza Mezőfalva sportolóit, valamint a község intézményeit, civil szervezeteit. 

Díszpolgári címmel ismerte el Mezőfalva Önkormányzata Keszthelyi (Miklós) Vazul plébános áldozatos munkáját. A plébános úrnak – egyebek mellett – a római katolikus templom komoly műszaki és építészeti átalakítását köszönheti a falu. A hitéletben betöltött szerepe mellett harminckét éven át volt a közösségi élet meghatározó alakja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!