Hírek

2014.01.30. 19:10

Fórum a rezsicsökkentésről

Dunaújváros - Zsúfolásig megtelt a Dózsa mozi alsó szintje és emelete a csütörtöki fórumon, néhányan állva hallgatták a tájékoztatókat. A rezsicsökkentésről volt szó.

Körmendi Erzsébet

 

Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport elnöke számos kérdéskört érintett a csütörtöki fórumon. Elhangzott például, hogy aki nem érzékeli közüzemi a rezsicsökkentést, vagy nem egyértelmű számára a szolgáltatótól kapott számla, kérjen segítséget. A fogyasztóvédelmi hatóság rezsipontként működik Székesfehérváron és Dunaújvárosban kihelyezett ügyfélfogadást is tart havonta kétszer.

A Fidesz helyi szervezetének elnökeként Cserna Gábor üdvözölte a nagy számú résztvevőt: 526 ülőhely van a Dózsa moziban, és a terem szélén és végében álltak a résztvevők. Dr. Dorkota Lajost mint Dunaújváros díszpolgárát, volt országgyűlési képviselőjét köszöntötte a vendégek között dr. Galambos Dénes kormánymegbízottal és Németh Szilárddal egyetemben, aki Csepel polgármestere, országgyűlési képviselő és vezeti a rezsicsökkentésért felelős munkacsoportot. Cserna beszélt a nemzeti értékek képviseletéről, valamint az országgyűlési választások előtt 66 nappal számos pártpolitikai kérdéskört érintett.

Galambos Dénes fogyasztóvédelmi felügyelőség kiváló szakembergárdájára hívta fel a figyelmet. A felügyelőség a kormányhivatalhoz tartozik, és nagy szerepe van/lesz a rezsicsökkentéssel kapcsolatban, ugyanis a székesfehérvári hatóság például kihelyezett rezsipontként működik. A fogyasztóvédők Dunaújvárosban is fogadják az ügyfeleket minden hónap első és harmadik csütörtökén a városházán. A kormánymegbízott arra bíztatott mindenkit, hogy forduljanak hozzájuk, ha a közüzemi számlán nem egyértelmű számukra a rezsicsökkentés, vagy úgy látják, hogy többet kell fizetniük, mint korábban. Galambos Dénes fejlesztéseket is említett, amelyek szintén kedvező hatással lesznek majd a rezsire. Ilyen például Kisapostag, Baracs, Nagyvenyim és Mezőfalva közös szennyvízberuházása. Kulcs, Rácalmás, valamint Dunaújváros a táborállási részen is a csatornázásra készül, ami ezeken a településeken a partfalvédelmet is szolgálja. Perkátán és Adonyban is voltak költségcsökkentő fejlesztések. Az adósságrendezés óriási terhet vett le a településekről. Dunaújvárosban létkérdés a Dunaferr. Az önkormányzat fontos dolga mostantól a gazdaságfejlesztő, munkahelyteremtő lépések megtétele a kis- és középvállalkozások bevonásával, hangsúlyozta Galambos Dénes.

Németh Szilárd kifejtette milyen helyzetben volt az ország 2010-ben, valamint érzékeltette mi mindent elért a jelenlegi kormány az elmúlt négy évben, és külön hangsúlyozta a családokat kedvezően érintő változásokat. Elmondta egyebek mellett, hogy szociálpolitikai lépésnek indult annak idején a rezsicsökkentés is, ám komoly gazdaságbeindító szereppel is bír. Tavaly a rezsicsökkentés 240 milliárd forintot hagyott a családoknál, és folytatják áprilisban a gáz 6,5 százalékos, szeptemberben a villany 5,7 százalékos, októberben a távfőtés 3,3 százalékos csökkentésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!