Jégkorong

2012.11.02. 19:39

Hat napon belül kétszer verte az Újpestet a DAB

Dunaújváros - A Dab.Docler jégkorongcsapata a sereghajtó Újpestet fogadta péntek este a MOL Ligában. Ahogy az várható volt, a dunaújvárosiak ezúttal is könnyed győzelmet szereztek a lilák ellen.

Agárdy Csaba

Dab.Docler-Újpesti TE 5-1 (3-1, 2-0, 0-0)
Dunaújváros, 500  néző. V: Mayer G., Németh, Abonyi, Mayer I.
DAB: Kiss T. - Lindgren, Kiss D., Pavuk (1), Galanisz, Szappanos 1 - Hüffner, Chvatal, Virág T. 1 (1), Azari 2, Kiss Á. (1) - Erdélyi P., Nagy R. (1), Somogyi, Gröschl, Peterdi - Mestyán, Tőkési, Papp V. (1), Szabados, Papp Cs. 1. Edző: Stephan Lundh.
Újpest: Pleszkán - Zalavári, Maklári, Kovács, Szirányi, Pál - Bereczki, Sommer, Pichler, Szajbert, Farkas - Dorner, Garbacz, Reiter, Németh, Virág Cs. 1 - Kukucska, Fülöp, Dömötör (1), Meretei, Turbucz. Edző: Fekti Bálint.

A két csapat legutóbb múlt vasárnap játszott egymással, akkor a dunaújvárosiak kiütéses győzelmet arattak az Újpest otthonában, 10-0-ra nyertek.  Akkor tíz percet kellett az első DAB-gólra várni, most viszont tíz perc után már 2-0-ra vezettek az Acélbikák: előbb Azari, majd Szappanos volt eredményes, sőt, a 12. percben Azari ismét betalált, így  már ekkor látni lehetett, az UTE ezúttal sem szorítja meg Lundh együttesét. Igaz, 3-0 után Virág Tamás testvére, Virág Csaba szépített, de az utolsó játékrész így is 5-1-es dunaújvárosi vezetésnél kezdődött, mivel a második húsz percben Virág Tamás és Papp Csaba is szerzett egy-egy gólt. A befejező "felvonásban" a DAB csak Galaniszra játszott, hogy a csatár megszerezze századik MOL Liga gólját, de sajnos nem sikerült neki (5-1).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!