Jégkorong

2015.03.03. 19:10

A juniorok és a kölyök korosztály is a rájátszásra készül már

Dunaújváros - Két korosztályban is a bajnoki hajrához érkezett a Dab.Docler HK. a juniorok és a kölyök korosztály is a rájátszás előtt áll.

Agárdy Csaba

A juniorok nagyon rosszul kezdték a bajnokságot, még a kanadai David Leger irányításával. Az első nyolc fordulóban pontot sem szereztek. Utána azonban magukhoz tértek a dunaújvárosiak, de ekkor már a szintén kanadai Marc Levebvre irányította a szakmai munkát.

A DAB fokozatosan csökkentette hátrányát, és még sokáig az is elképzelhető volt, hogy a rájátszásban a harmadik helyért játszhatnak a fiúk.

A legutóbbi találkozót a múlt héten a DAB Debrecenben 6-5-re elvesztette, az UTE pedig 5-1-re legyőzte a Vasast, így biztossá vált, hogy az ötödik-hatodik helyért játszhatnak az Acélbikák. (Az igazság az, hogy a felnőtt csapat MOL Liga programja miatt nem tudott a Debrecen ellen visszajátszani Hruby Gellért, Szepessy Máté, Magosi Erik, Léránt René és Erdélyi Tamás sem a Debrecen elleni meccsen.)

Ugyan még az alapszakasz negyedik helyéért küzdő Újpestnek és a dunaújvárosiaknak is van egy meccsük, ezért matematikailag pontban a DAB beérhetni az UTE-t, de az egymás elleni eredmény a liláknak kedvez, vagyis a DAB-nak marad az ötödik helyért való játék.

Fotó: Ady Géza

Strenk Hunor, aki mindkét kanadai edzőnek a segítője volt, néhány mondatban összegezte az alapszakaszban látottakat.

- Nagyon rosszul kezdtük a bajnokságot, ez tény. De nehogy bárki is azt gondolja, hogy Leger távozása kellett, ahhoz, hogy magunkhoz térjünk. Ő remekül dolgozott, ő készítette fel, ő rakta össze a csapatot. Igaz, ő azok közé a kanadai edzők közé tartozik, akinek az az elve, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget. Nem sok kellett ahhoz, hogy a bronzéremért játszhassunk - csak egy egészen kicsivel kellett volna jobb kezdés, vagy már az alapszakasz hajrájában nem lett volna szabad hazai pályán 3-2-re kikapni az Újpesttől. Most már csak egy célunk lehet, az ötödik helyért jobbnak kell bizonyulnunk a Miskolci Jegesmedvéknél.

A kölyök korosztály is a bajnokság hajrájához érkezett. A Dab.Docler HK szereplését jónak mondhatjuk. A bajnokságot négy csoportban kezdték meg a csapatok. Az alapszakasz után három csoportban a középszakaszban folytatták az együttesek a küzdelmet. A DAB A alakulata az A-csoportban, a második csapat pedig a C-ben folytathatta. (A három csoport az erősorrendet jelenti.)

A DAB első csapata az ötödik helyen végzett, a második pedig harmadik lett a csoportjában.

A középszakasz után következik a rájátszás. A bajnoki címért az A-csoport első négy helyezettje, a MAC-Budapest, az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia, az ISK-HSC Csíkszereda és az Újpest 2001 küzd majd meg.

Vladimír Babic, utánpótlás vezetőedző a szezon előtt arra számított, mint amit kapott.

- A bajnoki rajt előtt úgy gondoltam, az ötödik hely lehet a reális célunk. Némi esélyt láttam arra, hogy bekerüljünk a legjobb négy közé. Végül is elégedett vagyok a fiúk teljesítményével. Most az a célunk, hogy rájátszásban megszerezzük az ötödik helyet. A Zalai Titánokkal, a Miskolci Jegesmedvékkel és a Pesterzsébeti Farkasokkal játszunk oda-vissza alapon, majd az ötödik és a hatodik helyezett két nyert meccsig még pályára lép az ötödik helyért. A C-csoportban szereplő második csapatunk pedig a Jászberényi Fókákkal vív meg két nyert meccsig a csoportjuk harmadik helyéért

A két korosztály legutóbbi mérkőzése, juniorok.

Debreceni HK - Dab.Docler HK 6-5 (3-1, 3-3, 0-1)

DAB: Lajcs Dörök, Krukk (1), Nagy M., Szepessy B. 1 (2), Török 1 (1) Kedves, Komáromi (19, Krausz 2 (1), Albert 1 (19, Major Kis B., Koláth. Edző: Strenk Hunor.

Kölyök korosztály.

Dab.Docler HK - Zalai Titánok 9-3 (0-0, 3-3, 6-0)

DAB: Belya Vincze, Sztupa, Szűcs 5 (1), Strenk O. (2), Barna 1 Gebei, Csergő P., Lódri, Komáromy 2 (1), Gulácsi 1 (1) Cselényi, Marsiske (1), Csergő B., Soós, Jelinek. Vezetőedző: V, Babic.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!