Jégkorong

2014.07.01. 18:55

Ladányi távozik, Sevela és Azari marad az Acélbikáknál

A múlt héten ülésezett a jégkorong MOL Liga, néhány fontos döntést hoztak az illetékesek. A Dab.Docler csapata kezd kialakulni. Azari Zsolt és Sevela Péter szerződést hosszabbított, Ladányi Balázs viszont távozik.

Agárdy Csaba

Sevela Péter, aki márciusban lett magyar állampolgár már nem számít légiósnak

Szombaton egész napos ülést tartott a MOL Liga. A megbeszélésen néhány személyi döntés mellett elsősorban a liga középtávú terveivel, fejlődési lehetőségeivel kapcsolatos kérdésekről esett szó. Számolt be az eseményről a magyar szövetség honlapja. A MOL Liga elkötelezett a színvonal további növelése és a liga presztízsének emelése mellett, ezen kívül szorosabbra szeretné fűzni kapcsolatát a szurkolókkal. Egyebek mellett elindul a MOL Liga honlapja.

Szóba került több szabadtéri mérkőzés megrendezésének lehetősége is. Tárgyaltak a MOL Liga szervezetének átalakításáról, a működés új alapokra helyezéséről. A MOL Liga a jövőben a jégkorongszövetségekkel szoros együttműködésben, ám önállóan fog működni.

A tagok örömmel tapasztalták, hogy egyre nagyobb az érdeklődés arra, hogy újabb klubok kapcsolódjanak be a sorozatba. Éppen ezért az a döntés született, hogy ehhez kapcsolódóan egységes értékelési szempontrendszer kerül kidolgozásra, továbbá meghatározzák a liga preferenciáit, és azokat az alapkövetelményeket is, amelyek teljesítése mindenképpen szükséges ahhoz, hogy a MOL Liga elbírálja a felvételi kérelmet.

Bár a részletek még kidolgozásra várnak, abban egyetértés mutatkozott, hogy minden új jelentkezővel szemben elvárás lesz, hogy előzetesen mérettesse meg magát a hazai felnőtt bajnokságban (ez például Magyarországon az OB II-t jelentené, Romániában a román felnőtt bajnokságot), illetve ahol van, ott a hazai kupaküzdelmekben is.

A Dab.Docler a tervek szerint augusztus 1-jén kezdi meg a jeges felkészülést. A játékoskeret szinte már végleges, a tavalyi csapatból tizenhatan már aláírták a szerződésüket, vagy még érvényes volt. Legutóbb Azari Zsolt és Sevela Péter kötelezte el magát az Acélbikákhoz. Az viszont biztos, hogy Ladányi Balázs csak egy évre tért vissza nevelőegyesületébe, távozik a klubtól. A csatár elmondta, a klub vezetésével nem tudtak megegyezni az új szerződéséről. Rajta kívül távozott Hegyi Ádám Zoltán Újpestre, Peter Huba az Érsekújvárhoz, Viktor Lindgren pedig Dániába. Érkezett a kapus Hajek Márk Újpestről. Két saját nevelésű játékos, Mestyán István a Ferencvárosból, illetve Pozsgai Tamás Fehérvárról tért vissza Dunaújvárosba. Korábban ugyancsak játszott már a DAB-ban a szlovák hátvéd, Lukas Martinka, aki az elmúlt három szezonban Kazahsztánban, az Aristan Temirtau csapatában jégkorongozott. Érkezett még egy védő, a kanadai Nathan Martine, az ECHL-ben szereplő Kalamazoo Wingstől. Edzőposzton is váltás történt, Stephan Lundh három év után hazatért Svédországba, ugyanígy tett segítője, Jonas Johnson is. Helyükre két kanadai szakember, Don MacLean és Davi Leger érkezett. Az előbbi a Medvescak Zágráb KHL-csapatának másodedzője volt, míg az utóbbi a japán Nippon Paper Cranes-től érkezett. A dunaújvárosi csapat első mérkőzéseit augusztus 15. és 17. között a felvidéki Topolcsányban játssza, a Goldissimo Cupon.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!