Kézilabda

2013.03.07. 20:36

A Zeussport Kupán a nők főpróbáztak

Dunaújváros - Amíg főképp férficsapatoknak adott lehetőséget a főpróbára a Farsang Kupa, addig a női kézilabdacsapatok a Zeussport Kupán vizsgázhattak a tavaszi forduló előtt.

Jankó Árpád

A megyei bajnokság tavaszi rajtja előtt tehát ez a kupa jelentette az utolsó lehetőséget a hibák kijavítására a hölgyek csapatainál. A Zeussport Kupát most rendezték meg ötödik alkalommal. A tornán a tartalékosan és edző nélkül felálló DAC (az NB II-ben szünnap volt), valamint a Bács megyei bajnokságot vezető Kiskőrösi NKSZSE és a Fejér megyei bajnokságban kézilabdázó (a negyedik helyen állnak) Rácalmás csapatai vettek részt. A DAC ellen a Rácalmás 16-11-es félidő után 36-25-re győzött. A DAC együttesének játékában láthatóan a cserejátékosok szerepeltetése és a taktikai feladatok végrehajtása volt a kiemelt feladat. Ezt követően a DAC a Kiskőrössel mérkőzött, s végül 27-27-es döntetlen született. A Rácalmás és a Bács megyeiek találkozóján pedig Pók Ferenc együttese uralta a játékot. A mérkőzés végéig vezetett a Rácalmás magabiztos játékkal.A torna gólkirálynője lett Farkas Zsanett, a Rácalmás kézilabdázója 25 góllal. A DAC kézilabdázóját, Dénes Jolánt választották a torna legjobb játékosának, míg a Legjobb kapus címet a Kiskőrös csapatának hálóőre, Szűcs Ivett nyerte el.

A megyei bajnokságok nyitánya. Nők: március 10. Aba-Sárvíz Duna-Pent, március 9. Rácalmás Soponya (Arany iskola). Férfiak: március 9. DAC Martonvásár (D. Sportcs.), március 9. Rácalmás Seregélyes (Arany isk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!