Kézilabda

2015.12.14. 20:49

Kézilabda-vb: sajnos, nekünk ennyi volt

Németh András szövetségi kapitány élt a csere lehetőségével, és a lábadozó Bulath Anita helyett Hornyák Dórát tette be a keretbe.

Jankó Árpád

Lengyelország - Magyarország 24-23 (13-14)

Herning, 1230 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovénok)

Magyarország: Kiss É. - Kovacsicz, Tomori 1, Szucsánszki 5, Szamoránsky P. , Zácsik 4, Kovacsics 2. Csere: Bíró B. (kapus), Szekeres, Görbicz 3, Triscsuk 2, Hornyák D. 5, Mayer 1, Bódi, Planéta. Szövetségi kapitány: Németh András

Lengyelország: Wysokin-ska - Zalewska 1, Stachowska 1, Kudlacz 8 (1), Kulwinska 3, Achruk 4, Kocela 1. Csere: Gawlik (kapus), Niedzwiedz 2, Koblynska 3, Sadej 1, Stasiak. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

Kiállítások: 10, ill. perc 2 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1

A lengyel-magyar női kézilabda-válogatott mérkőzés igen fontos volt, mert a legjobb nyolcba kellett jutni, hogy esélyünk legyen az olimpiai részvételre a márciusi torna révén.

A magyar szövetségi kapitány kérdésre nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy minden játékosa tudja, mi a tét.

- Ismerjük a lengyel válogatott gyenge pontjait, ezeket kell kihasználni. Az is várható, hogy átlövőink majd őrzőket kapnak játék közben - mondta a kapitány.

Azután miden optimista készülődésre rácáfolt a mérkőzés első szakasza. A lengyelek magukat feltüzelve pörögtek, minden megoldásukat megünnepelték, mint ahogy azt a skandinávok szokták. Nem véletlen, dán a lengyelek szövetségi kapitánya. A mieink érzelmek nélkül tették csöndben a dolgukat - szótlanul. Semmi harci tűz, lelkesedés, amolyan eksztázis közeli állapot nem jellemezte a magyar válogatottat. Félő volt, ha jelentős előnyt szereznek a lengyelek, azt nem engedik ki a kezükből. 10-4-nél Szucsánszki gólja jelezte a riadót, beállt Hornyák és gólokat dobott. Az úton felfelé azonban Tomori ütközött Kudlacz-csal, és komoly térdsérüléssel vitték el hordágyon. Talán már a megsérült Zsuzsiért is játszott a magyar csapat, és kezdett felocsúdni. Fordított: 13-14 a félidő végén.

Sajnos a második félidőt is rosszul kezdte a magyar együttes, de még tartott az előny. Nem sokáig. Megint magára talált a lengyel csapat, ismét belelkesedett, és máris 18-17. Majd kis reménysugár Görbicz két góljával: 20-21. Jöttek a fáradtság jelei, az apró hibák, és a bekapott gólok emberhátrányban. Ekkor már Görbicz sem játszott sérült térde miatt. 22-22 után ahogy a találkozó elején, a végén is feltámadt a lengyelek legjobbja, Kudlacz, és 24-22-re módosult az eredmény, Sajnos válaszul csak egy gólt sikerült dobni, a fáradt magyar csapat 24-23-ra kikapott. Odalett valószínűleg az olimpiai remény, nem jutottunk be a legjobb nyolc közé. Fájdalmas végkifejlet a dániai világbajnokságon.

A Nemzeti Sport a meccs után azt írta: az Út a riói olimpiáig Facebook-oldal számítása szerint az egyetlen szalmaszál a riói olimpiai kvalifikációs torna elérésére: Norvégia nyerje meg a világbajnokságot (így az Európa-bajnoki kvóta Spanyolországnak jut), Montenegró verje meg Angolát (ez reális), és Montenegró, valamint Franciaország az első hét között végezzen. De nagyon sok a ha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!