Kisapostag

2015.04.23. 13:26

Kisapostagon ismerik a Földre leselkedő veszélyeket

Kisapostag – Nagy bajban van a Föld – állítják a tudósok és a környezetvédők. Túl nagy az emberiség népesedése, nőnek az ezzel járó szeméthegyek, vizeink elszennyeződnek.

Horog László

Kisapostagon érzik a környezetóvás jelentőségét, így a Föld napja alkalmából iskolásoknak és óvodásoknak szerveztek rajzversenyt, facsemete ültetést.

Varga Dominika, Ligeti Attila és Ligeti Hermina büszkén mutatja a délelőtt elültetett facsemetét. Fotó: H. L.

Két vödörszínes kréta is elfogyott a szerda délutáni föld napja rajzversenyen a kisapostagi általános iskola udvarán. Már a délelőtti tanítási napon hangolódtak a feladatra – tájékoztatta lapunkat Szolnokiné Zsuzsa tanító. Az összevont osztályoknak köszönhetően még az elsősök is tisztában vannak a Föld megóvásának fontosságával. A saját eszközeinkkel próbáljuk a fiatalságot a jó irányba terelni. A rajzversenyt megelőzően, ami igazából nem is verseny, évfolyamonként facsemetéket ültettek a gyerekek és a gondozást is vállalták. Délután az óvodásokkal közös rajzolással szeretnénk felhívni környezetünk figyelmét az általunk is lakott Földre. A program végén minden alkotót megjutalmazunk – ismertette a rajzolás befejező mozzanatát Szolnokiné Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!