Kultúra

2015.06.01. 17:26

A néprajztudomány sokszínűsége - Konferencia és könyvbemutató a múzeumban

Dunaújváros - Néprajzi konferenciának ad otthont június 4-én, csütörtökön az Intercisa Múzeum.

Szabó Szabolcs

- Konferenciánk célja kettős. Szeretnénk rávilágítani arra, hogy a néprajz tudományának és módszerének segítségével közelebb kerülhetünk saját és más népek kultúrájának megismeréséhez, megértéséhez. Továbbá egy olyan szakmai fórumot szeretnénk létrehozni, amely a néprajz, a folklorisztika, társadalomkutatás szakembereit közös gondolkodásra sarkallja - írja lapunknak küldött ajánlójában A néprajztudomány sokszínűsége és helye a társadalomtudományok rendszerében címmel jelentkező konferencia szervezője Vámos Gabriella, az Intercisa Múzeum néprajzos-muzeológusa is.

A találkozó június 4-én, délelőtt fél tízkor kezdődik, elsőként pedig Kalina Veronika: Hagyományőrzés napjainkban? A népi kultúra szellemi és tárgyihagyományainak kapcsolata a szellemi kulturális örökségvédelem rendszerében. című előadását hallhatják az érdeklődők. A konferencia zárásaként, 17 órakor kezdődik a Ráolvasások című kötetek bemutatója, amelyen Tóth G. Péter történész-etnográfus ajánlja majd a Balassi Kiadó gondozásában megjelent kötetelet. A szerzőkkel, Pócs Évával és Ilyefalvi Emesével Hutvágnerné Róth Éva beszélget majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!