Kultúra

2017.06.06. 17:25

Ádámok és Évák legjobbjai - Idén is számos tehetség mutatkozott be

DUNAÚJVÁROS - Adósok maradtunk az elmúlt hét végén zárult Ádámok és Évák Ünnepe mottóval rendezett diákszínjátszó gála értékelésével. A fiatalok ezúttal Shakespeare egyik klasszikusát adták elő. Vastaps és díjeső.

Szabó Szabolcs

A Dunai Tamás színművész vezette zsűri az alábbiak mellett döntött:

A legbátrabb humorú szereplő: Verbóczki Kolos.

A legjobb Heléna: Keresztes Viktória, legkitűnőbb alakítás a legkevesebb szöveggel: Rabi Luca.

A legszebben beszélő szereplő: Galanisz Achileasz, a legszebben éneklő szereplő: Kovács Eszter, a legötletesebb fiataloknak szóló ötletek: Dunaferr Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Legjobb női mellékszereplő: Lantai Linda, a legjobb férfi mellékszereplő: Illés Tamás, legjobb női főszereplő: Preizler Nikolett, legjobb férfi főszereplő: Müller László. A legjobb előadás: a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskola.

 

A zsűri értékelése szerint összeségében az egész produkció remekül teljesített, hiszen sikerült átadni a klasszikus darab üzenetét és mondanivalóját - mindezt több esetben is kortárs környezetbe ágyazva. Az ítészbizottság kiemelte, hogy számos produkció önállóan is megállta volna a helyét, mindez annak is köszönhető, hogy számos tehetség is színpadra lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!