Kultúra

2014.10.19. 17:05

Át (nem) nevelőtábor

Az egyre erősödő gyermek-, és ifjúsági színházi vonalnak köszönhetően látta vendégül színházunk az elmúlt héten a Kolibri Színház felkiáltójelekkel tűzdelt Kampókemp című előadását a Bartók nagytermében.

Balla Tibor

A népszerű ausztrál szerzőpáros, Tom Lycos és Stefo Nantsou ifjúsági darabjai az élet valós gondjait viszik színre, és igyekeznek szembesíteni ezekkel az érintett, kritikus korosztályt. A Kampókemp is egy olyan átnevelő tábor karikatúráját skicceli fel, ahol négy nap után - jelentős összeg ellenében - a társadalomba beilleszkedni képes kamaszokat adnak vissza az elkeseredett szülőknek. Ám a darab, a figurák elnagyoltak, színészi teljesítményről nem beszélhetünk. Erőszak mindkét oldalon, teli vulgaritással, kétdimenziós figurákkal, élethelyzetekkel.

Angus Petherbridge (Czupi Dániel) gyakran összetűzésbe kerül a tábor nevelőivel, vezetőivel

Hiába állítja Novák János, a nemzetközi gyermekszínházi szervezet, az ASSITEJ Magyar Központjának elnöke, a Kolibri Színház igazgatója, hogy segíteni szándékozunk a fiataloknak, akik szeretnének megszabadulni a sokszor feloldhatatlannak érzett szorongató helyzetektől , az előadásból csak megerősítést kapnak a devianciára hajlamos kamaszok.

Talán a hozzá kapcsolódó drámapedagógiai foglalkozással - ahol kibeszélhetnék a problémákat - valós segítséget is nyújthatna.

A szándék jó volt, az eredmény kérdőjeles.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!