Kultúra

2017.02.23. 19:10

Éneklő Ifjúság, versenyre fel - kórusok jelentkezését várják

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége - KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyeket rendez Fejér megyei általános és középiskolai tanulóknak.

DH-információ

A minősítő versenyre 2-15 tagú kamaracsoportok és 15 énekesnél nagyobb létszámú kórusok jelentkezhetnek az egész megyéből és bármilyen típusú iskolából.

A koncertek időpontjai, helyszínei a következők: április 1-jén, szombaton 10-14 óra között a székesfehérvári Táncházban középiskolásoknak, majd április 6-án, csütörtökön, 10-től 14 óráig ugyancsak a Táncházban általános és középiskolásoknak.

A zsűri tagjai: Fehér Anikó karnagy, népzenekutató, Gyombolai Bálint karnagy, énekművész és Sándor Bence karnagy. Az énekkarok műsorválasztásának középpontjában általában a kortárs magyar zene áll, de a karnagyok figyelembe vehetik az éppen aktuális évfordulókat is. Ebben az esztendőben Kodály születésének 135. és halálának 50. évfordulójára emlékezünk, ezért minden kórus műsorában legalább egy Kodály zeneműnek kell szerepelnie.

A dunaújvárosi diákok is bizonyíthatják tehetségüket az Éneklő Ifjúság kórusversenyen Fotó: Ady Géza

A koncertek során nagyon fontos a kórusok színpadi megjelenése, fegyelmezettsége, szép egyenruhájának látványa, illetve az, hogy a fiatalok tökéletes összhangban szerepeljenek a nagyközönség és a szakmai zsűri előtt.

A legjobban szereplő énekkarok a hagyományoknak megfelelően arany, ezüst illetve bronz oklevelet vehetnek át. A zsűri a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó kórusnak átadja az Év kórusa címet. A versenyre március 14-ig lehet jelentkezni, a www.fejermmk.hu weboldalon található jelentkezési lap elküldésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!