Kultúra

2017.02.08. 20:14

Helyben forgatták

Dunaföldvár - Február 10-én, pénteken a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat keretén belül két, Dunaföldváron forgatott filmet nézhetnek meg.

L. Mészáros Irma

Este hat órakor a Tönk meg a széle című, 1983-ban készült groteszk filmvígjátékot, amelynek történetében egy település vezetői egy kitalált Árpád-kori hős figurájával próbálják megmenteni a településüket az összevonástól. A főbb szerepekben Tolnay Klári, Sinkovits Imre és Szilágyi Tibor látható.

A tévéfilm forgatásán annak idején sok földvári is részt vett: gimnazisták csápoltak a rockzenekarnak, a helyi kórus pedig lelkesítő koncertet adott. A másik filmet Makk Károly rendezte 2003-ban. Az Egy hét Pesten és Budán filmdrámában egy külföldön élő idős férfi (Darvas Iván) egy különös telefonhívás hatására visszatér szülőhazájába, hogy aztán múltbéli titkokkal szembesüljön.

A jeles színészeket (Töröcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Garas Dezső, Kaszás Attila) felvonultató film vetítése 20 órakor kezdődik a művelődési központ nagytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!