Kultúra

2015.10.05. 18:37

Irány a könyvtár!

A hagyományokhoz híven ismét gazdag programcsokor várja a könyvbarátokat az Országos Könyvtári Napokon.

Szabó Szabolcs

A dunaújvárosi József Attila Könyvtárban kedden 17 órakor Holczer Tibor, Lukács János és Németh Zsolt Így látjuk... című fotókiállításával indul a könyvtári napok sorozata. A tárlatot Nyulasi Zsolt újságíró ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe.

Az ifjú könyvbarátokat pedig délután fél öttől a gyermekkönyvtár várja. Az MMK udvarán egy igazi tűzoltóautóval ismerkedhetnek meg az érdeklődök, a bibliotékában pedig a tűzoltók és a mentők munkájával kapcsolatos könyvek kiállítása lesz látható. Remek hír a mulasztóknak és a visszaeső későknek, hogy mától indul a könyvtár amnesztia-hete, így most a késve visszavitt kötetekért nem számolnak fel pótdíjat. Az így megspórolt összeget azonban rögtön el is költhetjük, hiszen a könyvtár ezúttal is számos érdekes és értékes folyóiratot, újságot kínál eladásra a következő napokban. (A programokról bővebben keretes írásunkban olvashat.)

Különböző korosztályt szólítanak meg a dunaföldvári Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtár október eleji rendezvényeivel. Az Országos könyvtári napok keretében tegnap Nagyné Szalai Melinda természetgyógyász, fitoterapeuta, dúla az egészségmegőrzésről, a népi gyógyászatról tartott előadást az érdeklődőknek. Heisler Judit rendőr őrnagy október 7-én, szerdán 17 órakor kezdődő drogprevenciós előadására elsősorban szülőket várnak. A program célja, hogy a fiatalok családtagjai közvetlen tájékoztatást kapjanak a drogfogyasztás kockázatairól, jeleiről és büntetőjogi következményeiről. Október 8-án, csütörtökön mutatják be a dunaföldvári fafaragó népi iparművész, Csepeli István hetvenedik születésnapjára készült könyvet. A 17.30 órakor kezdődő rendezvényt a polgármesteri hivatal dísztermében tartják, amelynek festett mennyezete, bútorzata és különleges Pogány madonnája a művész alkotása. Pénteken, október 9-én folytatódik a tavaly nagyon népszerű Ezeregyéjszaka program, amelyre 6-14 éves gyermekek jelentkezését várják. Ezt az éjszakát a fiatalok a könyvtárban töltik majd izgalmas kalandokkal, programokkal és némi alvással. Mert a könyvtárban még aludni is jó!



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!