Kultúra

2013.12.19. 16:40

Míves emberek közössége

Dunaújváros - Egy éve bontott zászlót a Míves emberek vására. A közelmúltban egy népi- iparművész és kézműves bemutatóra és vásárra várták az érdeklődőket.

Szente Tünde

Az adventi készülődés közepette a múlt szombaton rendezett hangulatos bemutatón kínálta népi-iparművész és kézműves áruféleségeit a Míves emberek vására.

December 14-én sokan megfordultak az Apáczai Csere János út 11. szám alatt a kézművesek standjainál. Az egész napos vásárról ezúttal sem hiányoztak a mézkülönlegességek, s aki nem csak a szemét lakatta jól a házi sajtkészítményekkel, hanem vásárolt is azokból, jó érzéssel gondol vissza a beszerzés élményére egészen odáig, amíg otthonról ki nem fogy a finom sajtféleség.

A Míves emberek vására közel egy éve indult, és minden hónap harmadik szombatján várta a helyi kézműves termékek iránt érdeklődőket. Az utóbbi hónapok és hetek már itt is a közelgő karácsonyi ünnepek jegyében teltek. A vásárlók dúskálhatak az egyedi készítésű üvegékszerekben, az ízléses cserépedényekben, a köztük megbúvó erdei manókban, a horgolt és kötött termékekben, a textilféleségekben, valamint a táblakészítő alkotásaiban. Aki lemaradt volna a szombati Míves emberek vásáráról, ne lógassa az orrát, a vásározók némelyikével egy-egy nagyáruházban, avagy a Dózsa Mozi előtti téren is találkozhat advent idején.

S ha már túl leszünk az idei esztendő sokasodó teendőin, ünnepeltünk eleget, s a szilveszteri fogadalmak egyik pontjaként megfogadtuk, hogy jövőre soha többet senkinek, még magunknak sem veszünk bóvlit, helyette csakis kézműves, egyedi tervezésű, készítésű portékát, akkor január 18-án, Piroska napján irány a dunaújvárosi művelődési ház, az MMK. Jövőre veled, ugyanott!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!