Kultúra

2014.06.18. 17:45

Múzeumok Éjszakája: szombaton

Dunaújváros - Az Intersica Múzeumban és a Kortárs Művészeti Intézetben is programokkal készülnek a Múzeumok Éjszakájára, ami június 21-én szombaton lesz.

Gallai Péter

Szombaton 18 órától kulturális programkavalkádra invitálja a közönséget a Kortárs Művészeti Intézet. Az apropó az egész országot behálózó Múzeumok Éjszakája, melynek hagyománya Magyarországon 2003-ra nyúlik vissza. A Kortárs Művészeti Intézet erre az alkalomra összművészeti eseményt szervez, melynek címe és egyben témája az Árokprofil, avagy bevezetés a kubikus művészetbe . Tóth Krisztina költő, író, műfordító felolvasóestje és Baráth Bálint zeneszerző preparált zongorán elhangzó, vetítéssel kísért koncertje mellett természetesen a képzőművészeté lesz a főszerep. A dunaújvárosi illetőségű Rohonczi István ROHO több, nem helyi kötődésű alkotóval köztük Duliskovich Bazillal és Huszti Jánossal együtt az intézet körüli dombocskákat és gödröcskéket használja majd művei kiindulópontjaként. A hátteret a Chimera-Project kiállítása biztosítja. S ha valakinek mindez még mindig nem lenne elég: e kellemes nyári éjszakán az ICA-D látványfőzéssel és kertmozi-műsorral is várja az érdeklődőket. Mitöbb, az est folyamán elkészült műalkotások egy része szuvenírként haza is vihető. A művészek segítségére lesz: Gyöngyössy Csaba, Sabazz. Csákvári Csaba, Páhi Zsolt. A szervezők: Deák Nóra, Zsinka Gabriella, Fehérvári Tamás.

Nem csak a felnőtteket, hanem a gyerekeket is izgalmas programokkal várják ezen a napon (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az Intercisa Múzeum a római kőtárba invitál mindenkit ezen az estén, családi délutánnal és kőtári éjszakával. A családi délután programja: 17-20 óra: kézműves programok, római játékok, beöltözés római kori ruhába, fegyverzetbe, gyerekeknek és szülőknek egyaránt. 17-17.30 óra: Cimbora Klub, Etűdök.

17.30-20 óra: a Mezőföldi Sólymok Íjász Egyesület bemutatója.

Kőtári éjszaka: 20-21 óra: szakvezetés Keszi Tamás régésszel a római kőtárban és a római kori fürdőben. 21-22 óra: ókori piknik a diófa alatt ókori menü kóstolója. 21.15 -22 óra: római esküvő, Buza Andrea régész előadása. 22-23 óra: hogyan faragott a nő embert a majomból? Keszi Tamás régész előadása. 23-24 óra: éjjeli muzsika a Dunaújvárosi Vegyeskarral.

Rossz idő esetén a rendezvény elmarad.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!