Kultúra

2016.10.13. 18:20

Fújd fel dudás a dudádat című gyerekműsor a Móricz iskolában

Dunaújváros - A népzenei utánpótlást támogató Halmos Béla Program keretében tegnap a Kákics Együttes lépett fel két alkalommal is a Móricz iskola tornatermében.

Szabó Szabolcs

Tavaly tavasszal a Muzsikás együttes tartott két emlékezetes rendhagyó énekórát a Móricz diákjainak, tegnap délután pedig a Kákics kollektívája zenélt a kockás ingeseknek.

A Kákics népzenei együttest 1997-ben székesfehérvári fiatalok alapították. A kezdetben önmaguk szórakoztatására muzsikáló fiúkat gyarapodó, lelkes közönség vette körül, amelynek hatására az együttest ma már rendszeresen koncertező és táncházazó zenekarként tarthatják számon a magyar népzene kedvelői határon innen és túl is. A magyar népzene páratlan kincsestárát elvitték többek között Olaszországba, Peruba, Norvégiába és Svédországba is.

A Móricz iskolába csütörtökön a Halmos Béla Program keretében érkeztek, a Nemzeti Kulturális Alap által támogatott kezdeményezés célja, hogy a Cseh Tamás Program mintájára, támogassa a népzenei utánpótlást, segítse a színvonalas nép- és világzenei produkciók fellépési lehetőségeit.

A Kákics ezúttal a Fújd fel dudás a dudádat című gyerekműsorával szórakoztatta a diáksereget - két tételben az intézmény tornatermében. A mesés népzenei beavató mellett számos különleges hangszerrel is megismerkedhettek a fiatalok.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!