A bizalmat értékelték a színházban

2017. június 19., 08:30 szerző: Szabó Szabolcs
komment
Dunaújváros - Évadzáró társulati ülésen búcsúztatta a 2016/2017-es kőszínházi szezont a Bartók vezetése. A Bizalom évada után jön a Szolgálaté.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

– A statisztikában jól mutató látogatottsági adatokat bizonyos eszközöket lehet generálni, ám ennél jóval fontosabb a színház kasszájában ténylegesen megjelenő jegybevétel – fogalmazott az évadzáró társulati ülésen Őze Áron, a Bartók színház igazgatója, aki számszerűsítette is a fent említett két mutatót. A Bizalom évadának előadásainak összlátogatottsága 81 százalékos volt, amely szép teljesítmény, különösen úgy, hogy jegyeladásból közel 42 millió forint folyt be a pénztárba. A teátrum az elmúlt szezonban összesen 4822 bérletet értékesített.

Őze Áron igazgató több adattal is összefoglalta a Bartók közösségének, a "Bizalom évada" során nyújtott teljesítményét. A tekintélyes mérlegből következzen néhány szemléletes mutató.


A Bartók színművészei a stúdióteremben tartott társulati ülésen 	Fotó: Ady Géza

A szezon során 84 színháztermi és 107 stúdiótermi előadást regisztrálhatott a teátrum. A stúdiótermi előadások közül 16 külső székhelyen, azaz tájelőadás keretében történt, amely egyben azt is bizonyítja, hogy van igény más színjátszóhelyeken is a Bartók előadásaira.

Őze Áron a közeljövővel kapcsolatban elmondta, továbbra is a népszínházi vonalat kívánják tovább építeni, erősíteni, azaz minőségi darabokkal többfajta színházi igényt is kiszolgálni, széles közönségbázist kialakítva a teátrum köré. A következő szezon a "Szolgálat" címkét kapta, ezen évadban 10 bemutatót terveznek.

Új partnere is lesz a Bartóknak, a Violin művészeti iskolával közösen szeptembertől elindítanak egy, a fiataloknak szóló stúdiószínházi programot, amelynek célja, hogy a diákok éleseben is megismerkedjenek a teátrum mindennapjaival és a színjátszás világával. E munkát a Bartók művészei, szakemberei mentorként segítik majd.

Szabó Szabolcs

2017. június 19., 08:30 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...