Kultúra

2013.05.06. 18:56

Szezonzáró a délszláv táncházban

Aki nem tudta volna, azzal ezúton közöljük: hétfőnként délszláv táncház volt a városházán. De: ősztől lesz is!

Pekarek János

Ha fülbemászó harmonikaszót véltek hallani eleddig minden hétfőn estefelé a városháza színháztermének előcsarnokából, nem tévedtek! Nem a visszhang, vagy egy kósza emlék játszott a fülükkel - hanem Halász László harmonikás húzta a talpalávalót az említett helyen a délszláv táncház résztvevőinek.

Kólózni egyszerű és nem túl megerőltető. Látszólag! De nézzék csak a tánctól erősen kipirult arcokat (Fotó: Vohlmann György)

Miként hétfőn este is történt - bár az az alkalom némiképp szomorúbb volt a többinél. Még ha ez nem is hallatszott ki a muzsikából, és nem látszódott a tizenhat, roppant lelkes kólózó (mi tagadás: az erőfeszítéstől kissé kipirult) ábrázatán sem.

Egyszerűen arról van szó, hogy miután lezajlott a pravoszláv húsvét, a délszláv táncház is rövid szünetet jelent be. Éppen csak a nyárra.

Ősszel folytatódik majd e méltán népszerű kulturális és közösségteremtő nyílt táncház, amit akár fesztiválnak is nevezhetnénk. Hiszen bárki beállhat oda nemzetiségi táncokat tanulni! Szép is, jó is, hangulatos is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!