Kultúra

2016.01.10. 19:45

Szülők a Waldorf-iskola padjában

Dunaújváros - Érdekfeszítő előadáson ismerkedhettek a szülők a Waldorf-pedagógiával szombaton Pentelén.

Pekarek János

Aki kíváncsi volt, hogy milyen lehet egy-egy tanóra a Waldorf-iskolában, az szombaton délelőtt tíz órától megnézhetett egy-egy órát a pentelei intézményben.

A régi Szórád iskola új szárnyában működő Waldorf-intézményben matematika, írás, olvasás és Bothmer-gimnasztika tárgykörökben gyarapíthatták ismereteiket az érdeklődők. Mivel a gimnasztika, amit a XX. század elején fejlesztett ki Fritz Graf von Bothmer, külön a Waldorf-iskolák számára, nehezen leírható, bár kétségtelenül nagyon hasznos óra, mi most csak a matematikában a számfogalom kialakítását nagymértékben segítő, ugyancsak sokmozgásos, ritmikus, játékos feladatokat emeljük ki.

Kormos Judit mutatja az osztályának a bizonyítványverseiből álló könyvet a szülők között ülve
Fotó: Zsedrovits Enikő

A bemutatónapon a pilisszentlászlói Kékvölgy Waldorf Iskola tanítói, Kormos Judit és Tallós Péter vezették a rendhagyó órákat. A bemutatók után az érdeklődőket és a szülőket meghívták egy kötetlen beszélgetésre és egy csésze teára.



Külön érdekessége volt a rendezvénynek, hogy meglátogatták azt olyan pedagógusok, akik (pillanatnyilag?) nem Waldorf-rendszerű, Rudolf Steiner emberközpontú pedagógiáján alapuló iskolában dolgoznak. A Waldorf Mozaikok című előadás-sorozat március 8-ig tart, a következő január 22-én lesz, az egyetemi felvételiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!