Kultúra

2015.07.24. 14:17

Vakáció-szimulátor - Záróturnus

Dunaújváros - Még egy hétig látható a dunaújvárosi Kortárs Művészeti Intézetben a Vakáció-szimulátor című csoportos kiállítás.

Dunaújvárosi Hírlap

A nyaralás témakörét sokrétű, izgalmas nézőpontokból vizsgáló válogatás könnyed, ugyanakkor színvonalas keresztmetszetet ad három művészgeneráció munkáiból. A meghívott alkotók Baranyai Levente, Blahó Borbála, Bondor Csilla, Chilf Mária, Czene Márta, Duliskovich Bazil, Fehér László, Felsmann István, Füredi Tamás, Galambos Áron, Hatházi László, Kudász Gábor Arion, Móder Rezső, Páhi Péter, Pályi Zsófia, Pintér Gábor, Szűcs Attila, Várnai Gyula közül ugyanis igen sokan részesültek magas szakmai elismerésben és komoly hazai-, sőt nemzetközi sikereket tudhatnak magukénak. A kiállítás jól példázza, hogy a művészet legyen szó irodalomról, színházról, zenéről vagy képzőművészetről milyen meglepő rétegeit képes feltárni egy látszólag banális tárgykörnek. A felhőtlen, lubickolós élményeken túl a nyaralás kihívásai is felszínre kerülnek; egyes művek melankóliával, iróniával dolgozzák fel a témát.

Július 31-ig még nyitva a Kortárs üdülője!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!