Lóerő

2014.07.30. 11:44

Japán motorolaj a minőség kedvelőinek (x)

Milyen gyakran figyel oda autója műszaki állapotára?

Rendszeresen látogatja a szervizt, vagy általában csak az éves gumicserék alkalmával szokták felhívni a szakemberek figyelmét arra, hogy bizony nincs minden rendben a járgánnyal? A biztonságos közlekedés jóval többet kíván meg az autósoktól, mint az évszaknak megfelelő gumi használata, valamint a megfelelő sebesség megválasztása.

A fékmester szerint is sok múlhat az olyan elsőre apróságnak tűnő dolgokon, mint a mobil motorolaj megválasztása, vagy az alkatrészek állapotára való odafigyelés. De mégis milyen motorolaj mellett érdemes dönteni? A szaküzletek polcain számos márka és típus sorakozik, és laikusként bizony nem könnyű kiválasztani azt, amelyik minden szempontból megfelel igényeinknek.

Cikkünkben most igyekszünk bemutatni egy olyan motorolajat, amely az 1988 óta a piacon jelen levő gyártó tapasztalatának köszönhetően maximálisan szolgálja az autósok és a gépjárművek igényeit.

A japán gyártmány, az Eneos neve valószínűleg nem cseng ismeretlenül, hiszen az autó-, és motorsport világában is rendszeresen felmerül a gyártó neve. Nem véletlen, ugyanis a korszerű technológiával, speciális összetétellel előállított Eneos motorolajok a Forma 1, a MOTO GP, a Super GT, és a Dakar versenyekről is jól ismertek. A JX Nippon Oil Corporation cég termékei nem csak Japánban kerülnek az üzletekbe, hanem Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában is sokan választják a számtalanszor bizonyított olajtípust.

S hogy minek is köszönheti az Eneos népszerűségét?

Mindegy, hogy a hétköznapokra ajánlott Preimum sorozat termékeiről van szó, vagy a legmagasabb minőséget képviselő Sustina termékekről, a japánoktól megszokott precizitás, korszerűség, energiatakarékosság és megbízhatóság olyan ismérvek, melyek garantáltak az Eneos mellett döntők számára.

Motorolaj választás alkalmával nem csak a gépjármű által megkívántakat célszerű figyelembevenni, hanem a viszkozitási indexet is, ami gyakorlatilag arról tájékoztat, hogy a motorolaj miként viselkedik hideg, valamint meleg körülmények között. A japán Eneos Sustina termékcsalád a világ legstabilabb viszkozitású olajaként számon tartott, ugyanis még rendkívül szélsőséges időjárási viszonyok között is jól teljesít. Gondoljon csak a hidegindítás során gyakran előforduló kopásra, és az általa okozott meghibásodásokra, s máris egyértelművé válik, mennyire fontos, hogy a motorolaj alacsony hőmérsékleten is folyékony maradjon, s ezáltal biztosítsa a megfelelő kenést. A fékmester.hu tapasztalatai alapján az Eneos olaj e követelménynek maximálisan eleget tesz.

A viszkozitási index javulása ugyanakkor azt is eredményezi, hogy a gépjármű kevesebbet fog fogyasztani. Az üzemanyagon való takarékoskodás mindenképpen olyan pozitívum, mely meggyőző lehet minden autós számára a jelenlegi árak mellett. A Sustina olaj további előnye, hogy esetében egy összetevő gondoskodik az alkatrészek élettartamának megnöveléséről. A ZP technológia néven ismert korszerű megoldásnak köszönhető, hogy a viszkozitás ideális többféle időjárási körülményt illetően is. S hogy még miért éri meg a Eneos termékcsaládja mellett dönteni? A hagyományos motorolajok ként tartalmazó adalékokkal vannak ellátva. Mivel azonban a kén a hő, a nedvesség és a nyomás hatására kénsavvá alakul, így nyilvánvaló, hogy ez káros hatással van az egyes alkaltrészekre. Hogy a dugattyúgyűrűk és a henger felülete is sokáig ép maradjon, érdemes a ként oxigéntartalmú vegyületre lecserélő gyártmányt választani. Az Eneos ezzel a fejlesztésével kiküszöbölte a kénsav káros hatásait, és lehetővé tette, hogy  a motorolaj tisztító feladatainak is maximálisan eleget tegyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!