Mezőfalva

2016.02.16. 18:46

Elfogadták a költségvetést

Mezőfalva - Hivatalosan is van Mezőfalvának a 2016-os esztendőre költségvetése - derült ki a február 10-én megtartott testületi ülésen.

Horváth László

A korábbi közmeghallgatáson is tárgyalt pénzügyi elképzelésekre a múlt héten szerdán délután szavaztak egyhangú igennel a döntéshozók. Az elkölthető forintok tisztázása után a község éves rendezvénytervének pontosítása adott nagyobb munkát a testületnek. Mezőfalva 2015. évi közművelődési tevékenységről és a 2016-os programtervről Ijjas Gizella művelődésszervező tartott beszámolót. Az elmúlt év értékelésénél a művelődési ház szombat délutáni nyitva tartásának tapasztalatairól többen is érdeklődtek a képviselők közül.

A válaszban elhangzottak szerint kedvező a lakossági fogadtatás. Az intézmény részéről pedig tovább vállalható a hétvégi kapunyitás. Az éves kulturális rendezvénytervnél három esemény, a március 15-i ünnepség, a közelgő József nádor hét és a Mezőfalvi Vigasságok részletei kaptak kiemelt hangsúlyt. 1848-49-re emlékező közösségi rendezvényt a napján kell tartani - értettek egyet az időpontban a képviselők. A tavalyi civil kezdeményezés bekapcsolására és községi rangra emelésére már akadt ellenvélemény. A falualapítás tiszteletére létrehozott József nádor hét az idén április másodikán, szombaton a német nemzetiségi esttel kezdődik. A hivatalos megnyitó programokra április 4-ére várják az érdeklődőket.

A hét kulturális eseményei még pontosítást kívánnak, de az már látható, hogy verses, zenés délután, kiállítás, pódium est színesíti az idei falualapítási ünnepet. Mezőfalva nagyszámú tömegeket vonzó rendezvényén, a június 24-25-re eső vigasságokon is található közönség csalogató kultúrcsemege. Természetesen a hagyományos közösségi események sem maradnak el, így a nőnaptól egészen a karácsonyi ünnepekig bőséges a mezőfalviak hagyományápoló és szórakozási lehetősége - ismertette a 2016-ös év várható rendezvényeit Ijjas Gizella művelődésszervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!