Mezőfalva

2014.11.18. 14:15

Közös advent a téren

Mezőfalva - Idén is közös adventi gyertyagyújtásokra készülnek a mezőfalviak: minden vasárnap másik közreműködő szervezet képviselője lobbantja lángra a koszorú gyertyáját.

Körmendi Erzsébet

A mezőfalvi önkormányzat és a művelődési háza közösen szervezi meg az Advent a téren című négyhétvégés programját.

- Jó néven vették a mezőfalviak az elmúlt években, hogy közösen készülhettünk a szeretet ünnepére. Több százan gyűltek össze minden vasárnap a Piac téren, jókat beszélgettek forró italok és finom kóstolók mellett. A gyertyagyújtás pedig minden alkalommal meghitt pillanat volt - összegezte azokat a korábbi tapasztalatokat Márok Csaba polgármester, amelyekre alapozva idén is összeállították a rendezvénysorozatukat.

A készülődés programkínálata hasonlatos lesz a tavalyival. Advent első vasárnapja november 30-án lesz, amikor délután fél négykor kezdődik a rendezvény a Piac téren. Mezőfalva koszorúját Kristofory Valter katolikus plébános szenteli meg, az első gyertyát pedig a helyi civil szervezetek képviselői gyújtják meg. A Mezőfalvi Néptánccsoport és a Nagycsaládosok Egyesületének a műsorát láthatják a vendégek. A műsorszámok közben akár a karácsonyi ajándékot is megvásárolhatja bárki a téren, ugyanis koszorúk, méz, gyertyák, könyvek, ásványok, kosarak, gyöngyök, csipkék szép választékban sorakoznak majd az asztalokon, továbbá kürtős kalácsot is lehet kapni. A vásár állandó program lesz mind a négy vasárnapon.

Advent második gyertyáját a tűzoltók képviseletében Kaltenecker Miklós, a Sárgarózsa Nyugdíjas Klub képviseletében pedig Cséplő Béláné gyújtotta meg tavaly Fotó: Horváth László

A második alkalom december 7-én lesz, szintén délután fél négytől, és a község nyugdíjasklubjainak műsora színesíti az ünnepi készülődést. A Mikulás is vendégségbe érkezik a térre, ahol gyertyát gyújtanak a civil szervezetek képviselői.

A harmadik vasárnapon, december 14-én délután fél három a kezdési időpont: a Mezőfalvi Nőikar adventi koncertet ad a templomban. Utána kezdődik a közösségi program a téren, gyertyát gyújtanak az óvodások, iskolások. Az utolsó vasárnapra, december 21-re a polgármesteri hivatal dolgozói készülnek ünnepi műsorral. Az utolsó gyertyát Márok Csaba polgármester gyújtja majd meg.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!