Mezőfalva

2014.02.25. 16:50

Maskarás nagycsaládosok

Mezőfalva - Ötletesnél ötletesebb jelmezekben vonultak fel a Mezőfalvi Nagycsaládos Egyesület vállalkozó szellemű tagjai a szombati farsangi délutánon.

Horváth László

A Kiss Kálmán Művelődési Házba szervezett mulatságon a 11 hónapos Varga Dórától kezdve egészen a felnőtt szülőkig láthattunk különböző maskarába beöltözött versenyzőket. Volt pompon lány, aranyhaj, olajsejk, méhcsalád és még sorolhatnánk a megelevenedő mese-, vagy filmalakokat. Nem is tudott az alkalmi zsűri az első körben dönteni, így két bemutatóra került sor, mire kialakult a díjazottak sorrendje. Helyezéseket csoportos, felnőtt, kisgyerek és nagy gyerek kategóriában hirdettek.

A Gésa: Kiss Dominika, mellette Klicsné Marika klubvezető. A háttérben Kőrösi Norbert és Kiss Dániel Men in Black-ként (Fotó: Horváth László)

Különlegességként szolgált, hogy a megmérettetésen indulók nemcsak a magukra öltött alkotásokkal kívánták a döntnökök figyelmét felhívni, hanem a jelmezhez kapcsolódó egy-egy jellemző mozzanatot is bemutattak. A Men in Balck című film nyomozóit alakító Körösi Norbert és Kiss Dániel még a bírálókra is rávilágítottak a híres memóriatörlő lámpájukkal (ez esetben mobiltelefon villanó), azonban a jellegzetes mozzanat később egy hellyel hátrább sorolta őket. A zsűri az indoklásban kiemelte: eredetileg elsőnek gondolták a produkciót, de miután törölték a memóriájukat, ezt elfelejtették, ezért a második hellyel kell megelégedniük.

A méhcsalád két tagja: Vargáné Klics Mária és Varga Dóra

Szintén hatásos volt a csövesként felvonuló fiatalember kukázós jelenete, melyet spontán, a ház szemetesével szemléltetett. Nem hiányzott a cukiság faktorba illő alkotás sem. Vargáné Klics Mária és a karján elhelyezkedő 11 hónapos Varga Dóra tökéletesen hozták a méhcsalád figuráját. A jelmezes felvonulást és értékelést táncos zenés délutánnal folytatták a mezőfalvi nagycsaládosok, ahol az asztalon elhelyezett szolid terítésen mindenkinek jutott néhány édes falat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!