Mezőfalva

2014.12.23. 20:01

Negyedszer is fellobbant a láng...

Ökumenikus köszöntő és Betlehemes játék a katolikus templomban, valamint az önkormányzat dolgozóinak kórusa koronázta meg a 2014-es mezőfalvi adventi programokat.

Horváth László

Különleges eseménnyel kezdődött Mezőfalván az adventi ünnepi sorozat befejező rendezvénye. A hagyományokat felborítva ökumenikus ünnepi köszöntőt hallhattunk a gyertyagyújtást megelőző Betlehemes játék felkonferálásaként a katolikus templomban. A Tündérkert Óvoda nevelői által előadott műsor nyitányaként Hegedűsné Erdődi Judit református lelkész osztotta meg ünnepi gondolatit a hallgatósággal, majd Jézus születésének története elevenedett meg a katolikus templom oltára előtt.

A negyedik gyertyát Márok Csaba polgármester gyújtotta meg vasárnap délután a Piac téren
Fotó: Horváth László

A betlehemi játékot követően a Piac tér kapott hagyományosan főszerepet, ahol már nagy tömeg várta a negyedik gyertya lángjának fellobbanását. Az ünnepi pillanatokat Mezőfalva Önkormányzata és intézményeinek dolgozóiból összeállt alkalmi kórus produkciója előzte meg, amellyel az idén is méltán emelték az adventi rendezvények fényét. Az utolsó hivatalos mozzanatokban Márok Csaba polgármester gyújtotta meg Advent negyedik gyertyáját, így kívánva kellemes karácsonyi ünnepeket.

A vasárnapi Piac téri események ezúttal is vendéglátással és karácsonyi vásárral zárultak.

Címkék#Mezőfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!