Mezőfalva

2017.01.31. 16:00

Nemzetiségi lépéseket mutatnak a táncházban

Mezőfalva - Tánclépések mottóval népek, nemzetiségek táncaival, kultúrájával ismerkedhetek meg az érdeklődők a most induló táncházi sorozat keretében.

Horváth László

Február 3-án, pénteken 18 órától a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Kiss Kálmán Művelődési Ház közös szervezésében útjára indított kezdeményezésnek információk szerint folytatása is lesz.

Archív képünkön a tavalyi német táncházban Simon István és Móricz Csabáné mutatja be az érdeklődőknek a lépéseket. Az idei évben is sokakat várnak, hogy más-más kultúrával ismerkedjenek
Fotó: Horváth László

Az első alkalommal a Mezőfalvi Német Tánccsoporttal tölthetünk el egy kellemesen aktív órát. A farsangi időszakhoz kapcsolódva még fánkot is sütnek a rendezők, így egészen biztosan sokan kedvet kapnak majd a vidám eseményhez, kellemes esti időtöltéshez. A hírek azonban nem csak egy rendezvényről szólnak. A további lehetőségekről Molnárné Troppert Mária, a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője beszélt a Dunaújvárosi Hírlapnak.

- A tavalyi, nagy sikerű német táncórák adták az ötletet, hogy miért ne lehetne kiszélesíteni a tánctanulást, ha van rá igény? Egyelőre kísérleti jelleggel hirdettük meg az ingyenes programot, de meglátjuk, mi alakul belőle. Célunk a népek táncain keresztül megismertetni a magyar kultúra sokszínűségét, közelebb hozni egymáshoz az embereket, színessé téve a mezőfalviak téli estéit. De a folytatáshoz is kaptunk már jelentkezéseket. Tervezünk a németen kívül magyar, görög és más nemzetiségi táncokat, sőt, még latin táncokat oktató társaság is jelezte a programban való részvételi szándékát. Szeretettel, jó szívvel várjuk a közönséget - hívta fel a figyelmet az újszerű kezdeményezésre Molnárné Troppert Mária.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!