Mezőfalva

2013.10.04. 15:35

Nagyszabású hangversennyel emlékeztek meg a világnapról

Mezőfalva - Évekre visszanyúló hagyomány a mezőfalvi Petőfi iskolában, hogy nagyszabású koncert keretében emlékeznek meg a Zene Világnapjáról. Idén a népzenét választották fő témaként.

Horváth László

Az iskola alapfokú művészetoktatásában tanulók, a néptáncosok és a népi énekes tanítványok életének meghatározó része a magyar népzene. A koncert mellett látványos kiállítás is segítette a zenére hangolódást: hangszerekkel és Bárdos Lajos zeneszerző életét, munkásságát bemutató képekkel ismerkedhettek a tanulók a tárlaton.

A Márványos tamburazenekar volt az ünnepi koncert vendége. Az öttagú zenekar számos népi hangszerrel ismertette meg a mezőfalvi diákokat, miközben az élőzenei koncert varázslatos világa újra magával ragadta őket. Láthattak és hallhattak cimbalmot, tekerőlantot, számos fúvós hangszert, citerát és dobot. A változatos zeneszámok alatt a legkisebbek táncra is perdültek, bizonyítva, hogy a népzene és a néptánc kéz a kézben járnak.

Nagyon jó hangulatú, oldott légkörű koncertet kaptak ajándékba a diákok, mégpedig a Petőfi Sándor Iskola fejlesztési Alapítvány jóvoltából, amely finanszírozta a zenekar fellépését. Az alapítvány fontosnak érzi, hogy értékeket közvetítsen a gyermekeknek, és erre sokat áldoz.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!