Mezőfalva

2015.03.24. 14:15

Toboroznak, készülnek a mezőfalvi kézisek

Mezőfalva - Másodszor is megpróbálják újraindítani a női kézilabdát. 2014 elején már elkezdődött egy szerveződés, de a kezdeti lépések után nem sokkal abbamaradt a női kézilabda.

Horváth László

Több probléma is nehezítette a létezést. A helyi iskola tornaterme nem alkalmas mérkőzések lebonyolítására. A teremburkolat és a festése sem illeszkedik a szabályokhoz. A mezőfalvi lányok azonban nem adják fel. Újra meghirdették a sportágat, igaz, egyelőre csak tömegsport jelleggel, testmozgás, erőnlétjavítás céljából.

A történetről Parrag Viktóriát, az edzések szervezőjét, vezetőjét kérdeztük:

- Tavaly sikeresen újraindítottuk a csapatot és a kézilabdaéletet, bár már akkor látszott, hogy a teremmel gondok lesznek. Ennek ellenére gőzerővel készültünk. Az élet viszont átalakította a terveket. Anyai örömök elé néztem, és így ki kellett hagynom egy évet, amit a formálódó közösség is megérzett. Az idén viszont újra nagy reményekkel kezdtük el a munkát, ha a megyei bajnokságban egyelőre nem is tudunk elindulni, de információm szerint valami elindult a terem alkalmassá tétele érdekében. Mostani célunk szélesíteni a lányok, asszonyok mozgási lehetőségét. A néptánc, asszonytorna és gymstick után ez egy újabb testedzési forma, nem mellesleg esély van csapattá válni. A folytatásról majd egy kicsit később beszélhetünk - mondta el az újrakezdésről Parrag Viktória.

A lényeg, hogy újra nagy kedvvel hódolnak a kézilabdának a mezőfalvi hölgyek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!