Mezőfalva

2016.02.16. 18:48

Báloztak a Valentin-nap előestéjén - Szerelem, szeretet, mi is a jelentőségük?

Mezőfalva - Február 13-án, szombat este a zsúfolásig telt iskolai tornateremben felnőttek és gyerekek együtt báloztak a Valentin-nap előestéjén.

Horváth László

Szerelem és szeretet... Az annyiszor elcsépelt szavak mögé most igazi tartalmat varázsolt a mezőfalvi iskola szülői munkaközössége. A rendezvény egyben jótékonysági lehetőségként szolgált, amelynek nyertesei ezúttal is az iskola diákjai. Szerelem, szeretet, mi is a jelentőségük ezeknek a szavaknak?

Tette fel a kérdést bálnyitó beszédében Koppányi Péter elnök a Mezőfalvi Általános Iskola Szülői Munkaközösségének hagyományos Valentin-napi bálján.

Szombat este sokan táncoltak a gyerekekért, köztük Král László és felesége (középen)

A szerelem gyümölcséből lesz az a csoda, amit egész életünkön át nevelgetünk, óvunk, hogy utódainkként felnőve átvegyék az élet stafétabotját. A mostani bál mi másról szólhatna, ha nem a gyerekekről, a szeretetről és a szerelemről - foglalható össze a szülői munkaközösség elnökének beszéde. A felvezető szavak után az iskola művészetoktatásban részt vevő diákjai fergeteges hangulatú műsorral köszönték meg a felnőttek jelenlétét.

Felléptek többek között a népi énekesek, néptáncosok magyar, cigány és német koreográfiával, valamint újra látható volt a végzős tanulók Palotás tánca. Az igényes műsor zárásául a szereplők maguk kérték fel a jelenlévőket egy nyitó keringőre.

Mezőfalván már régóta nagy hagyománya van a gyerekeket segítő jótékonysági báloknak. Az őszi alapítványi rendezvényen kívül az iskolai szülői munkaközösség és az óvoda nevelői közösségének bálján nyílik lehetőség jótékony adományokkal támogatni a helyi gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!