Nagykarácsony

2015.11.25. 14:21

Hétvégén kezdődnek a Nagykarácsonyi Téli Programok

Nagykarácsony – A karácsonyi ünnepkör közkedvelt települése Nagykarácsony, a magyar Mikulás lakóhelye. Advent első hétvégéjén kezdődik a nagyüzem .

Körmendi Erzsébet

A Nagykarácsonyi Téli Programok november 23-án kezdődtek és december 20-ig gazdag kínálattal, a hagyományos mikulásfalvi ünnepvárással fogadják az odalátogatókat. Advent első hétvégéje kiemelt időszaknak számít, amikor több helyszínre kell fókuszálni.

Müller Miklós polgármester nagykarácsonyi ünnepi bélyegzővel látta el a leveleket tavaly

Felvezetésként Éger Brigitta festőművész és Balogh Edit grafikus művész alkotásaiból nyílik tárlat november 28-án, szombaton 15 órakor a polgármesteri hivatal dísztermében. A központi események azonban vasárnap, december 29-én lesznek. Délelőtt a nagykarácsonyi római katolikus templomba várnak mindenkit, ahol 10.30 órakor kezdődik az adventi szentmise. Utána ugyanott bélyegbemutatót láthatnak 11 órától. A község Vörösmarty Mihály Általános Iskolájának tanulói betlehemes műsorral szórakoztatják az egybegyűlteket 11.30 órától, majd az előadás után a templom udvarán megnyitják a Magyar Betlehemet, amely életnagyságú figuráival az ország legnagyobb ilyen alkotásának számít.

A Mikulásház vasárnap 13 órakor tárja ki kapuit a gyermekek előtt. (A meseház egyébként 8 és 17 óra között van nyitva.) A felújított épületben a nagyszakállú fogadja a kicsiket. A találkozó előtt játszhatnak a gyerekek, megnézhetik a híres szarvasokat és szánt – amivel a legenda szerint az ajándékokat viszi bő egy hét hét múlva –, és az udvaron találják a Jóságkutat , amibe ha belesuttogják a rossz tetteket, akkor azok megbocsájtást nyernek, illetve ott van az apró ajándékokat rejtő Adok-kapod fal is. A Mikulásház szomszédságában a Falusi Életker kínál látnivalót kovácsmúzeumával, állatsimogatójával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!